آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه ۲۹خرداد آخرین جلسهٔ این دورهٔ شورای حکام را برگزار کرد، گزارش این بار این شورا که بر اساس پیشنویس سه کشور بزرگ اروپایی تنظیم شده، بسیار متفاوت با گزارشهای قبلی آژانس در مورد وضعیت اتمی رژیم است، قطعنامه کشورهای اروپایی که بهنام قطعنامهٔ توبیخ رژیم شناخته شده از رژیم خواسته است که بهطور کامل و بدون فوت وقت با آژانس همکاری کند و بهتعهدات پادمانی لازمالاجرا از جمله دادن امکان دسترسی بهمکانهای مشخصشده بر اساس پروتکل الحاقی خود ملتزم باشد.
اجماع بینالمللی علیه رژیم
آمریکا از قطعنامه ۳کشور اروپایی بهطور کامل حمایت کرده و استفن کلمنت نماینده اتحادیه اروپا در آژانس نیز در سخنرانی خود در جلسه فصلی شورای حکام، گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپا قویاً از قطعنامه پیشنهادی سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان بر پایه حل و فصل فوری اختلافات با ایران حمایت میکنند. نماینده اتحادیه اروپا همچنین گفت رژیم ایران باید بهطور کامل و فوری بهتعهداتش در چارچوب توافقنامه جامع پادمانی و پروتکل الحاقی از جمله تأمین دسترسی فوری بهمکانهای مورد نظر آژانس، همکاری کند.
بهاین ترتیب با حمایت اکثریت قریب بهاتفاق کشورها از گزارش آژانس در مورد رژیم ایران یک اجماع جهانی علیه رژیم شکل گرفته است. واکنشهای هیستریک رژیم علیه آژانس و مدیرکل آن رافائل گروسی همین واقعیت و نگرانی رژیم را نشان میدهد. کارشناسان رژیم هم در رسانههای حکومتی از عواقب این روند که میتواند بهارجاع پرونده رژیم بهشورای امنیت منتهی شود ابراز نگرانی کردهاند. حتی اگر این امر بهآینده موکول گردد، یا قطعنامه در شورای امنیت توسط روسیه یا چین وتو شود، همین روند بستر را برای چکاندن ماشه اتوماتیک که در برجام تعریف شده، فراهم میکند.
دو گزارش مدیرکل آژانس، پایه محکومیت رژیم
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اخیراً دو گزارش در مورد برنامه اتمی رژیم ایران بهشورای حکام ارائه داد. این دو گزارش، حاکی از نقض مکرر پروتکل الحاقی NPT و نقض توافق اتمی (برجام) میباشد. در یکی از این دو گزارش تصریح شده است که رژیم بهسؤالات مربوط بهمواد احتمالی هستهیی اعلام نشده پاسخ نداده و درباره فعالیتهای مربوط بههستهیی در سه نقطه در ایران که آژانس شناسایی کرده بود توضیح نداده است. این گزارش میافزاید: «آژانس بهشدت نگران است که رژیم ایران، بیش از ۴ماه است که دسترسی بهدو مکان را بهآژانس نداده و حدود یک سال است که حاضر بهمباحث محتوایی برای روشن شدن سؤالات آژانس مربوط بهمواد هستهیی احتمالی اعلام نشده و همینطور فعالیتهای مرتبط با موضوع هستهیی نگردیده است.
در گزارش دیگر آمده است که رژیم بیش از ۱۵۷۰کیلو گرم اورانیوم غنی شده در اختیار دارد که بیش از حد مجاز است و همچنین شروع بهغنیسازی با غنای بالاتر از ۶۷/۳درصد (حد مجاز) تا ۵/۴درصد از اورانیوم۲۳۵ کرده است.
۵سال دیرکرد جامعهٔ بینالمللی
این گزارشها، یک بار دیگر گواه صحت روشنگریهای مجاهدین و مقاومت ایران است که پیوسته با افشای موارد مشخص، تأکید کرده که رژیم از پروژه ساختن بمب اتمی دست نکشیده است.
خانم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت پیش از این در ۱۶دی ۱۳۹۶ تصمیم رژیم آخوندی مبنی بر عدم پایبندی به «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها، ظرفیت، درصد و میزان اورانیوم غنی شده، و تحقیق و توسعه» را خروج عملی این رژیم از برجام توصیف نمود و بر ضرورت و فوریت فعال کردن مکانیزم ماشه توسط شورای امنیت ملل متحد و اعمال مجدد ۶قطعنامه این شورا تأکید کرد.
اگر کشورهای ۱+۵ در همان زمان امضای برجام، قاطعیت بهخرج میدادند رژیم آخوندی هیچ چارهیی جز عقبنشینی کامل و دست کشیدن دائمی از تلاش برای دستیابی بهبمب اتمی و مشخصاً دست برداشتن از هر گونه غنیسازی و تعطیل کامل پروژههای بمبسازی نداشت.
با پایان دوران مماشات، موعد حسابرسی فرا رسیده و رژیم بایستی بهای بدمستیهای اتمی خود را بپردازد؛ بهنظر میرسد پس از ۵سال، عملکردهای رژیم آخوندی این حقیقت را بهکشورهای اروپایی اثبات کرده که رژیم از سودای اتمی خود دست برنداشته و دست برنخواهد داشت. بهخصوص در حال حاضر که بر اثر ضعف مفرط و از آنجا که خود را در لبهٔ پرتگاه سرنگونی میبیند، سیاست انقباض را در داخل کشور در پیش گرفته، پیش از پیش بر تلاشهای خود برای دستیابی بهبمب اتمی افزوده است.
طبیعی است در این شرایط رژیم بههر اقدامی دست بزند فضا را علیه خودش تشدید میکند و تهدیدهایی از قبیل اینکه «چنین و چنان میکنیم» (حرف مکرر روحانی) روی سر خودش خراب خواهد شد.
مقاومت ایران جامعه بینالمللی را بهقاطعیت در برابر فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران فرا میخواند و بر ضرورت و فوریت فعال کردن مکانیزم ماشه توسط شورای امنیت ملل متحد و اعمال مجدد شش قطعنامه این شورا تأکید میکند.