ارنستو چهگوارا میگوید: «انقلابیون همه جا را پر از هیاهو و غوغا میکنند تا دنیا با همهٔ ثقل خود روی شهدایشان ننشیند و آنها را نادیده نگیرد»
پس از ۴دهه ایستادگی و مقاومت در برابر نظام قرون وسطایی ولایت فقیه، اکنون صحنهٔ سیاسی ایران میدان آزمایش ادعاها و اصالتها است. میدانی که یکطرف خلیفهٔ ارتجاع و حامیان بیبته، مزدور، سوداگر، مماشاتگر و ارتجاع و استعمار غارتگر و تهی از اصول دموکراسی و حقوق و شرافت انسانی صفآرایی کردهاند و طرف دیگر نیروهای متعهد و برآمده از آگاهی و آزادیخواهی و عدالت و شرافت و وجدان انسانی ایستادهاند و جهان را پر از هیاهو و غوغا کردهاند.
پروفسور جان متر دانشمند و پژوهشگر ارشد پیشرفتهترین تلسکوپ فضایی جهان [جیمز وب] با اشاره به نبردهای سختی که به استقلال آمریکا منجر شد درباره مقاومت ایران گفت: «حتی ۱۶۰سال بعد [از استقلال آمریکا] یعنی امروز، ما به آزادی و برابری برای همه نرسیدهایم. راه طولانی است، اما این تنها راهی است که ارزش پیمودن را دارد. جنبش شما اکنون بهرسمیت شناخته شده و شما اینک به حمایت جهانی از آرمان خود دست یافتهاید. برندگان جایزه نوبل، اکثریت کنگره ایالات متحده و بسیاری دیگر از رهبران جهان از جانب شما صحبت کردهاند»(مصاحبه با سیمای آزادی ـ تیر ۱۴۰۲).
روز دوشنبه ۵تیر ۱۴۰۲، در ادامهٔ کهکشان مقاومت ایران با شعار «پیش بهسوی جمهوری دموکراتیک»، ۷۱تن از نوابغ و برندگان جایزه نوبل طی نامهٔ مشترکی به رهبران جهان، ضمن حمایت از قیام مردم ایران و برنامهٔ ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی، نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت وحشتناک و رو به وخامت حقوقبشر در ایران ابراز کردند. در بخشی از این نامه آمده است:
«با وجود وحشیگری رژیم، مردم ایران مصممند برای رسیدن به آزادی و دموکراسی سنگینترین هزینه را بپردازند. ۹ماه است مردم ایران یک قیام سراسری را برای یک جمهوری که بهصورت دموکراتیک انتخاب شده باشد بهپیش میبرند. در این قیام مردان و زنان جوان شجاع ایران در تلاش برای دموکراسی بهرغم سرکوب وحشیانهٔ رژیم مذهبی و تلفات انسانی سنگین با ۷۵۰کشته، شامل حداقل ۷۰کودک و بیش از ۳۰هزار دستگیری استقامت کرده و همبستگی مردم در سراسر جهان را برانگیختهاند.
۴۴سال پیش، میلیونها نفر مردم ایران حکومت استبدادی شاه و پلیس مخفی وحشی آن (ساواک) را بهدلیل جنایات آن و شکنجهٔ مردم با شرکت در تظاهراتهای مردمی رد کردند. امروز در جریان اعتراضات سراسری جاری آنها شعار میدهند: نه سلطنت، نه رهبری، دموکراسی، برابری».
برندگان جایزه نوبل که دربرگیرندهٔ یکسوم همهٔ برندگان زنده جایزه نوبل در جهان هستند، با اشاره به لشکری از حامیان مقاومت ایران در سراسر جهان افزودند: «ما برندگان جایزه نوبل به حمایتهای بینالمللی، از اعتراضات دموکراسیخواهانهٔ مردم ایران میپیوندیم. از جمله بیانیهٔ رهبران پیشین جهان، اکثریت کنگرهٔ آمریکا و بسیاری از پارلمانهای اروپایی که از برنامهٔ ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی حمایت کردهاند. برنامهٔ ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی در برگیرندهٔ آرزوی بزرگ مردم ایران، برای تحقق یک جمهوری مبتنی بر آزادی و دموکراسی است و خواستار حق رأی همگانی، انتخابات آزاد، اقتصاد بازار، برابری زن و مرد برابری مذهبی و قومی و یک سیاست خارجی مبتنی بر همزیستی مسالمتآمیز و یک ایران غیراتمی است. ما به صدها شخصیت برجسته از ۵قاره و هزاران ایرانی خارج از ایران میپیوندیم تا برای برقراری آزادی و دموکراسی در ایران ابراز همبستگی کنیم».
فراخوان به لیستگذاری سپاه پاسداران بخش دیگری از خروش جهانی برندگان جایزه نوبل بود. آنها در بخش دیگری از نامهٔ مشترکشان نوشتند: «ما همچنین به خواست جهانی توسط کشورهای جهان آزاد برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سیاه بهعنوان یک ارگان تروریستی میپیوندیم. سپاه پاسداران منبع اصلی شقاوت و سرکوب مردم ایران و صدور خشونت در سایر نقاط جهان است».
و اینچنین وجدانهای آگاه بشری و رفیعترین قلههای دنیای دانش و ادبیات و صلح با پیوستن به صفوف نیروهای مترقی و آزادیخواه و مرزبندی با دیکتاتوری موروثی و مذهبی، صدای مردم ایران شدند.