راهی که آمدیم - قسمت ۸۷- برگزاری گردهمایی ها از مردم عراق در اشرف
اعتراض در اشرف و برگزاری گردهمایی از مردم شریف از استانهای مختلف عراق
مراسم نیایش و شب زندهداری در اشرف برای آزادی خواهر مریم
انعکاسات گسترده ارادههای سترگ مجاهدین و هواداران در رسانه ها
انعکاس زدوبندها در رسانهها بعد از انفجار اعتراضات علیه کودتای ۱۷ژوئن
برادر سیاوش در این چند جلسه به مرور موضوعات مختلفی حول کودتای ۱۷ژوئن پرداختیم. از زمینههای شکلگیری این توطئه تا جزئیات انجام آن؛ از مشعلهای فروزان راه آزادی گرفته تا آنچه که به خواهر مریم در زندان گذشت. جلسهٔ پیش هم اگر یادتان باشد به مجموعهٔ اعتراضات و حضور شخصیتها و همچنین اعتراضاتی که در ایران انجام شد پرداختیم. برادر سیاوش مجموعه فعالیتهایی هم در اشرف انجام شد توسط مجاهدان راه آزادی. اگه میشود در این رابطه برایمان مقداری توضیح دهید.
مجاهدین در اشرف در اعتراض به یورش خائنانه به دفتر خواهر مریم و سایر دفاتر از همان لحظه اول بهرغم تمامی محدودیتها سر از پا نشناخته از هیچ تلاشی از جمله با تظاهرات در خیابانهای اشرف فروگذار نکردند.همچنین در صبح پنجشنبه ۲۹خرداد، ۴۸ساعت پس از شروع حمله ۱۷ژوئن، ۲۰هزار تن از مردم استانهای مختلف عراق به اشرف آمده و با گردهمآیی در قرارگاه، هجوم پلیس فرانسه بهمقر رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت ایران را محکوم میکنند و خواستار آزادی سریع او میشوند.
در شامگاه دوشنبه ۳۰ژوئن ۲۰۰۳–۹ تیر ۱۳۸۲ در قرارگاه اشرف، هزاران تن از مجاهدین در مراسمی که در حضور خبرنگاران رسانههای بینالمللی برگزار گردید، یکصدا با شعارهای «مریم رجوی را بیدرنگ آزاد کنید» و «مریم مهر تابان، رئیسجمهور ایران» خشم و اعتراض خود را نسبت به حمله پلیس فرانسه به پناهندگان ایرانی و دفتر شورای ملی مقاومت ایران در فرانسه، ابراز داشتند. جنایت ارتجاعی- استعماری سختترین ضربه به مجاهدین بود که غیرقابل قیاس با بمبارانها نبود چرا در این جنایت رژیم به همه چیز مجاهدین زده و قصد استرداد او را داشتند آنچه نفس ها را در سینهها حبس میکرد و ضربهای فوق طاقت انسان .
برادر سیاوش الآن که داشتید میگفتید یاد همان روزها افتادم. مجاهدینی که چند ماه قبل از زیر مهیب ترین بمبارانها در جنگ آمریکا با عراق بیرون آمدهاند؛ در اشرف سرجمع شدهاند؛ سلاحهایشان جمعآوری شده بود، یک دفعه با این توطئه مواجه میشوند. من خودم لحظاتم یادمه. نفسها در سینه حبس، چی میشه؟ چه اتفاقی قراره بیفته؟ از آنطرف آمریکا بمباران کرد. از اینطرف فرانسه به این کودتا دست زد، این توطئه به کجا میرسد. بعد همین گردهمایی که الآن اشاره کردید. در آن گردهمایی واقعاً جمعیت زیادی آمده بود. بعدش شب زندهداری در اشرف. واقعاً مراسمی بود که من هیچ وقت از خاطرم نمیرود که چطور مجاهدین میخواستند تمام انرژی هایشان را بگذارند برای اینکه همانطور که شما هم گفتید، همه چیزشان، یعنی خواهر مریم، بالاترین ارزش انقلاب ایران، آزاد بشود.
برادر سیاوش شما الآن خیلی خوب اشاره کردید به این مجموعه فعالیتها در اشرف و عراق. با توجه به اینکه آن روزها خبرهای کودتای ۱۷ژوئن اصلیترین خبرهای رسانهها بود، فعالیت اشرفیها چه انعکاسی در رسانهها داشت؟
انعکاسات گسترده از ارادههای سترگ مجاهدین و هواداران در رسانه ها
تلویزیون فرانسه: «در اشرف زمان متوقف شده است. دمای هوا در سایه ۵۰ درجه است. در اینجا هیچکس غیر از آزادی مریم رجوی و ده همرزمش را نمیخواهد باورکند».
تلویزیون الجزیره گزارش داد: «هواداران سازمان مجاهدین خلق تعهد کردند، به اعتصاب غذا تا حد مرگ ادامه دهند تا فرانسه مریم رجوی رهبر سازمان را آزاد کند
روزنامه ژورنال دودیمانش: مخالفان رژیم آخوندی در پاریس، لندن و برن خود را بهآتش میکشند. آنها علیه عملیات ضدتروریستی که توسط D.S. T برضد سازمان مجاهدین خلق ایران بهویژه ستاد مرکزیش در شهر اورسوراواز صورت گرفته است اعتراض میکنند. همواره بایستی به کسانی که خود را برای آرمانهای خود قربانی میکنند احترام گذاشت. خصوصاً وقتی که آنها قربانی معاملهیی شده باشند که از کنترلشان خارج است.
روزنامهایتالیایی کوریردلاسرا: صدیقه و ندا خودشان را آتش زدند و مانند گرزی گدازان بر سر توطئه ملایان فرود آمدند و آن را خنثی کردند.
مجلهٔ المشاهد السیاسی (۲۹ ژوئن ۲۰۰۳) این یورش بزرگ را که با شرکت هلیکوپتر و قایق انجام شد، یک «کودتای ناگهانی علیه مقاومت ایران» خواند. ماهنامه زن امروز چاپ لندن (ژوئیه ۲۰۰۳) خاطرنشان کرد که «جهان از این عملیات متعجب شد» و تأکید نمود که «شاید بهانه از نظر ما باندازه اتهامات وارده مضحک باشد: اینکه این جنبش طرح حمله به سفارتهای ایران در اروپا را داشته است! اما آنچه جهان را قانع نمیکند این سر و صدای مطبوعاتی (علیه مجاهدین و مقاومت ایران) است که گویا نمایشی است متناسب با وضعیت جدید بینالمللی بعد از اشغال عراق».
ناظران سیاسی این یورش را یک معاملهٔ رسوا با دیکتاتوری حاکم بر ایران توصیف کردند. .
برادر سیاوش الآن داشتید انعکاسها در رابطه با مقاومت مجاهدین و هوادارانشان را میخواندید، خیلی جالب بود. من قسمتهایی از آنرا یادداشت کردم. گفتید که در اشرف زمان ایستاده است. گفتید اعتصاب غذا تا حد مرگ. این جمله خیلی جالبه، میگه گرز گدازان بر سر توطئهٔ ملایان که آنرا خنثی کرد. یعنی تاثیر مشعلهای فروزان در خنثی کردن این توطئه را میگوید. بعدش میگوید اتهامات مضحک و اضافه میکند معاملهٔ رسوا با دیکتاتوری. یعنی از همان روزهای اول، همهٔ این نشریات، همهٔ این روزنامهها، خبرگزاریها، میدانستند که پشت پردهٔ این، معامله است، زد و بند است.
برادر سیاوش ما در جلسات قبل از زمینههای بروز توطئه ۱۷ژوئن صحبت کردیم. زد و بندهای پشت پرده، زد و بندهایی که بین مقامات رژیم و مقامات فرانسه انجام شد. از زد و بندهای اقتصادی گرفته تا زد و بندهای سیاسی. در این رابطه سؤالم این است که مجموعه اعتراضاتی که در این چند جلسه راجع به آن صحبت کردیم چه تاثیری در افشای این زد و بندها داشت؟
انعکاس زدوبندهای رژیم با فرانسه وقراردادهای چند میلیارد دلادی بعد از انفجار اعتراضات علیه کودتای ۱۷ژوئن
رسانههای فرانسوی و بینالمللی از قراردادهای کلان اقتصادی و رفت و آمد وزیر خارجه، وزیر تجارت و معاون کمپانی توتال به ایران، در آستانه و روزهای پس از کودتای ننگین ۱۷ژوئن خبر دادند. مطبوعات فاش کردند که حتی روز و زمان حمله را دوویلپن وزیر خارجه شیراک، از قبل با کمال خرازی وزیر خارجه دولت خاتمی، در میان گذاشته و هماهنگ کرده بود.
شرکت نفتی توتال
سایت فرانسوی «لیده دوو ژوور»: چند روز پیش از عملیات جنجالی ۱۷ژوئن، توتال و شرکت نفت انگلیس BP در رقابت برای قراردادی بهمبلغ ۲میلیارد دلار برای استخراج منابع نفتی بودند. در تاریخ ۲۲ژوئن ۲۰۰۳، چند روز بعد از دستگیریهای گسترده در اورسوراواز، شرکت توتال این قرارداد را بهنام خود بهثبت رساند؛ بنابراین، روابط عاشقانه میان دو دولت ایران و فرانسه ۱۰سال بهطول انجامید؛ به بهای چند مانور پست فطرتانه برای حفظ شرکت توتال در کشور آخوندها».
اول تیرماه ۱۳۸۲روزنامههای حکومت ایران اعلام کردند که توتال برنده مناقصه پارس ۱۲جنوبی شده است. این در حالی بود که بر مبنای مناقصه، «بیریتش پترولیم» انگلیسی، برنده بود.
دو هفته بعد، «کریستوفر دومارژری» مسئول وقت بخش خاورمیانه توتال، قرار داد ۶۰درصد فاز ۱۲ میدان گازی پارس جنوبی را امضا کرد.
رئیس یکی از بانکهای حکومت ایران در فرانسه گفت: «دادن پروژه فاز ۱۲به توتال، امتیاز اقتصادی بزرگ ما (حکومت ایران) به فرانسه، در مقابل عملیات ۲۷خرداد (۱۷ ژوئن) علیه مخالفان ما بود».
رسانهها در همین خصوص به چندین قرار داد و امتیاز اقتصادی از جمله قرار دادهای نفتی بهمبلغ ۴میلیارد دلار (رویتر۱۱ژوئن) در آستانهٔ این «بازداشتهای غول. آسا» اشاره کردند
برادر سیاوش همانطور که گفتید تاثیر فدا و استمرار فدای مجاهدین باعث شد که این روزنامهها، این مطالب را بنویسند و این زد و بندها را افشا کنند. تا آنجایی هم که من یادم هست یکی از نشریات معروف فرانسه به نام ژورنال دو دیمانش که اتفاقاً در طی بحثهایمان به آن اشاره کردیم و شما موضوعاتی را از آن نقل کردید، موضوع بسیار مهمی را در رابطه با افشای زد و بندهای پشتپرده رو کرد. اگر میشود الآن که اشارهٔ رسانهها به این زد و بندها را گفتید، در رابطه با این نشریه هم برایمان بگویید.
نشریهٴ ژورنال دودیمانش در شمارهٔ اول تیرماه ۸۲ خود طی یک گزارش مشروح، جریان زد و بند و هماهنگیهای مربوطه را شرح داد.
که شخصاً شاهد گفتگوی دومینیک دو ویلپن و کمال خرازی وزیر خارجه حکومت ایران در تهران بوده، زیر عنوان «شکار مجاهدین»، جزئیات گفتگوها در جلسه دربسته را برملا کرد و نوشت: «دو هیأت دور یک میز دراز چوبی که بر روی آن دو پرچم ایران و فرانسه قرار دارد در مقابل یک دیگر نشستهاند. هجده نفر در سکوت به هم نگاه میکنند. فقط سه نفر حرف میزنند. کمال خرازی، وزیر خارجه، دمینیک دو ویلپن و مترجم… خرازی تشکر کند و میگوید: ”مایلم به شما رضایت دولت خودمان را از تحویل دادن کالاهایی که اخیر به ما رسیده است، ابراز کنم. اما ما نیاز به تجهیزات بیشتری داریم ”. وزیر نظام ایران سپس به فرانسه درس میدهد و میگوید: ”به نظر میرسد تروریستهایی که در ایران به ما ضربه زدهاند در اور سور اوآز از یک موقعیت دارای مصونیت برخورد دارند. مبارزه علیه تروریسم باید بدون تبعیض باشد. ریشهکن کردن این پدیده ضدبشری نمیتواند بدون همکاری جامعه بینالمللی تضمین پیدا کند ”. این جمله آخر، روز بعد در سایت اینترنت سفارت ایران در پاریس تکرار شده است. اما آنچه را که سایت سفارت نمیگوید و قابل فهم است که سری باقی بماند پاسخ غافلگیر کنندهای است که دومینیک دو ویلپن به خرازی میدهد و میگوید: ”میتوانم به شما اعلام کنم که نیکولا سارکوزی دارد یک عملیات را در این رابطه تدارک میبیند در خروج از سالن مذاکرات، ”دومینیک دو ویلپن ”، ”برون لومر ”و ”فرانسوا نیکولو ”، سفیر فرانسه در تهران، مدیر دفتر سابق ”پیر ژوکس ”در وزارت کشور و سپس در وزارت دفاع، متوجه حضور من میشوند. آنها به یکدیگر، نگاه های پر از شگفتی را، رد و بدل میکنند. ویلپن به من گفت: ”چطور تو اینجا بودی! خوب آنچه که پیش آمده، آمده است، اما هیچی ندیدی و هیچی نشنیدی!
برادر سیاوش دست خدا را نگاه کنید که چطور واقعاً بر حسب اتفاق این خبرنگار آنجا حضور داشته و در نهایت بعد از این فداکاریهای مجاهدین، حاضر میشود که این را منتشر کند. چون این خبرنگار قبل از توطئهٔ ۱۷ژوئن هم از این ملاقات خبر داشته است ولی آنرا افشا نمیکند ولی بعد از این فداکاریها، بعد از این خودسوزیها، بعد از شکلگیری افکار عمومی و تاثیراتی که روی جامعهٔ جهانی گذاشت، میآید و این را افشا میکند.
رسانههای فرانسوی و بینالمللی از قراردادهای کلان اقتصادی و رفت و آمد وزیر خارجه، وزیر تجارت و معاون کمپانی توتال به ایران، در آستانه و روزهای پس از کودتای ننگین ۱۷ژوئن خبر دادند. مطبوعات فاش کردند که حتی روز و زمان حمله را دوویلپن وزیر خارجه شیراک، از قبل با کمال خرازی وزیر خارجه دولت خاتمی، در میان گذاشته و هماهنگ کرده بود.
رئیس دفتر وقت نمایندگی توتال در تهران، در جلسه خصوصی این نمایندگی گفت: «بریتیش پترولیوم و توتال هر دو مبارزه میکردند برای فاز ۱۱ و ۱۲ که هر دو را بگیرند… بریتیش پترولیوم مجدداً قیمت پایینتری داد ولی چون بنا به صلاحدید، مقامات تصمیم گرفته بودند که فاز ۱۲ را به توتال بدهند، به بریتیش پترولیوم داده نشد».
در این جلسه مجموعه فعالیتهای مجاهدین در اشرف را مرور کردیم. انعکاس فعالیتهای اشرفیها و اشرفنشانها را در رسانههای مختلف دیدیم. بعد از اون به تأثیر این اعتراضات در افکار عمومی و رسانهها پرداختیم که چطور زد و بندهای پشتپرده در اثر این فداکاریها افشا شدند. الآن واقعاً بعد از گذشت این همه سال آدم بهتر میفهمه که چه گذشت و چطور مقاومت ایران توانست با بهایی که پرداخت از این سرفصل عبور کند. البته بحث ما در رابطه با این سرفصل یعنی ۱۷ژوئن ادامه دارد که از شما درخواست میکنم در جلسات بعدی هم با ما همراه باشید.