سرنگونی چشمانداز محتوم
روزنامههای حکومتی روز شانزدهم اردیبهشت نگرانیهای نظام در عرصه بحرانهای بینالمللی، منطقهیی و داخلی را انعکاس دادهاند. جدیترین نتیجه در هر زمینه گوشزد کردن سایه قیام و سرنگونی است. مستقل با اشاره رتبه پایین نظام در امر شفافیت نوشته است: «اعتراضات آبانماه ۹۸ از سوی تودههای تحت فشار اقتصادی به اندازۀ کافی هشدار دهنده بوده است».
آفتاب یزد در بررسی حذف ۴صفر از پول ملی با اشاره به فضای انفجاری جامعه نوشته است: «ماههاست مصائب مختلفی را از سر گذراندیم و یا در حال طی کردن آن هستیم و ممکن است در آینده نزدیک نیز رخدادهای جدیدتری یقه مان را بگیرید. فلذا آستانه تحمل بسیاری در حال پایان است و تصمیماتی که میتواند جنبه روانی منفی داشته باشد میتواند آن آستانه تحمل را زودتر سر ریز و تمام کند».
آرمان نتایج قیامهای ۹۶ و ۸۸ را گوشزد کرده و نوشته است«اتفاقات سال ۹۸ در ریزش سرمایه اجتماعی و کاهش اعتماد عمومی نقش بهسزایی داشت...نگاهی به شرایط جامعه گلایههای مردم از روندهای موجود را نشان میدهد... شاید اگر بخواهیم بهطور دقیقتر و موشکافانه به این بحث بپردازیم، اتفاقات دیماه ۹۶ را باید سر خط این نارضایتیهای اجتماعی بدانیم».
فتیله انفجاری؛ شکست استراتژیهای داخلی و خارجی
مطالب روزنامههای حکومتی حاکی از شکستهای زنجیرهیی رژیم در عرصههای داخلی و بینالمللی است. مثلا رسالت نوشته است: «حتی اگر جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ماه نوامبر پیروز شود، دموکراتها نهتنها استراتژی «اعمال فشار حداکثری علیه ایران» را نفی یا تضعیف نمیکنند، بلکه آن را با ابزارها و تاکتیکهایی متنوع از جمله «داد و ستد با بازیگران بینالمللی»تقویت خواهند کرد».
آفتاب یزد در مورد پیامدهای اقتصادی کرونا نوشته است: «آنگونه که قرنطینه لاکچری ثروتمندان و مرفهین را به تصویر کشید،ابعاد زجرآور درماندگی و فقر معیشتی قشر عظیمی از جامعه بهویژه سفرههای خالی کارگران و محرومان را آشکارتر ساخت».
آسیا هم از شکست رژیم برای جمع کردن پولهای مردم تحت عنوان بورس و سهام عدالت خبر داده و نوشته است: «چنانچه به هر دلیلی یک بار دیگر اقبال مردم به بورس فراهم شود و منابع مالی سرگردان مجدداْ به شرکتهای زیانده دولتی و یا وابسته سرازیر گردد، فاتحه اقتصاد بیمار برای یک مرگ فراگیر و همیشگی خوانده شده است!».
این خبرها را با اذعان به بازگشت موج جدید کرونا در روزنامههای مختلف جمع کنید علت وحشت نظام از خشم انفجاری جامعه و قیام در راه روشن میشود.