همراه با سؤالات شما- شماره ۶۹
در حال حاضر قطع برق یک موضوع سراسری بوده و استانهای مختلف مانند تهران و گلستان و فارس، البرز، قم، سیستان و بلوچستان؛ خوزستان، اصفهان، آذربایجان شرقی و... را در برگرفته است. این موضوع باعث خسارتهای زیاد و فشارهایی روی مردم شده است میخواهیم علت این موضوع و پیامدهای آن را مورد بررسی قرار بدهیم.
س. علت اصلی قطع برق چیست؟
چند عامل وجود دارد:
- تخریب زیرساختهای تولید برق بهصورتی که میگویند ۷۵درصد برقی که توسط آب سدها تولید می شده از دور خارج شده است / روحانی هم گفت الآن فقط دو سد آبی برق تولید میکند آن هم در حال اتمام است
- استثمار وحشیانه از برق مصرفی مردم توسط پاسداران و سایر ارگانهای دولتی، عامل اصلی قطعی برق است. همدلی نوشت «مجلس بهدنبال کسب درآمد ۵۰۰میلیون دلاری از رمزارزها است و صادرات برق به کشورهای همسایه نیز ادامه دارد».
- فروش برق به کشورهای همسایه برای درآمد ارز... .
س. چشمانداز حل بحران برق چگونه است؟
این بحران هم در عداد سایر بحرانهای رژیم علاجی ندارد.
مشکلات اجرایی این رژیم قبل از هر بحث تابع نظام است و هرگز در این نظام سمت و سوی حل نداشته و نخواهد داشت
کافیست به منحنی حل یا نابودی زیرساختهای کشور نگاه کنید همه چیز در حال فروپاشی است و آب و برق هم در همین عداد است
محمدحسن متولی زاده، مدیرعامل توانیر گفت: «شرایط تأمین برق تا یکی دو ماه آینده بهدلیل افزایش بیسابقه دمای هوای کشور که هر یک درجه افزایش، نیاز برق را چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات بیشتر میکند و نیز افزایش بار وسایل سرمایشی با حدود ۴۰درصد مصرف برق بسیار حساستر میشود». یا مصطفی رجبیمشهدی، سخنگوی صنعت برق رژیم گفت: «ظرفیت تولید برق کشور ۵۴هزار مگاوات است اما مصرف برق به ۶۵هزار مگاوات رسیده است». و توضیح نمیدهد که ۱۱هزار مگاوات برق اضافی به چه علت وارد شبکه سراسری شده است!
س. به هر صورت حداقل برق اولیه مردم بهصورتی حل بود چی شده که یکباره با این بحران مواجه شدهایم.
مسولان نظام و رسانههای رژیم بیشکاف علت اصلی قطع برق را استخراج گسترده «رمزارز» ها یعنی تأمین برق دستگاههای بیتکوئین برای تأمین مالی و ارز برای این رژیم اعلام کردهاند. بهعنوان مثال؛ مقامات وزارت نیرو فقط برای تأمین برقی بخشی از دستگاههای بیتکوئین گفته بودند که استخراج رمزارزها به اندازه «نصف برق مصرفی تهران» به شبکه برق فشار وارد میکند. چندی پیش در کمیسیون اقتصادی مجلس نیز طرحی ارائه شده و بر اساس این طرح، وزارت صنعت، معدن و تجارت، مسئول صدور مجوز مزارع استخراج رمزارز خواهند بود و باید با همکاری وزارتخانههای اقتصاد، نفت، نیرو و ارتباطات؛ پردازش مزارع استخراج رمزارز کشور را بهسوی تولید درآمد ناخالص سالانه ۵۰۰میلیون دلار در سال۱۴۰۱ ببرند.
س. ضایعات بیبرقی روی مردم و حتی اقتصاد جامعه چیست
بهدلیل نقش مرکزی برق روی تمامی پدیدههای اقتصادی و اجتماعی و انسانی و... قطع مکرر برق از ماه گذشته باعث اختلالهای جدی در شبکههای ترافیکی، فعالیت بیمارستانها، مراکز درمانی، ادارات دولتی و کارگاههای کوچک و بزرگ و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و... شده است و خسارتهایی بسیار زیادی به مردم و زندگی روزمره بسیاری از شهروندان وارد کرده است.
چرا رژیم حاضر به پرداخت چنین قیمتی شده است؟
بحران برق در کشور نشان میدهد که تا کجا این رژیم ضدبشر و ضد ملی و ضدایران و ایرانی است/ تا کجا برای این رژیم تنها یک مرزسرخ وجود دارد و آن هم حفظ نظام و باقی ماندن خامنهای در قدرت است/ تا کجا این رژیم به نان شب برای بقای نظامش محتاج است و حاضر است تمام مردم ایران را در تاریکی و هزار و یک مشکلات دیگر فرو برد تا بتواند حداقل پول مورد نیاز دستگاه سرکوب و تروریسمش را تأمین کند و تا کجا آسیبپذیر و درهم شکسته و درمانده و عاجز از حل پایهایترین بحرانهای زیر ساختیاش است و...
س در اثر بیبرقی ما شاهد موجی از اعتراضات مردمی با شعارهای مرگ بر خامنهای بودیم چرا یک موضوع صنفی در لحظه به مرگ بر خامنهای بالغ میشود؟
تمامی مشکلات اقتصادی مردم ریشه در نظام و شخص خامنهای دارد.
جامعه ایران در یک موقعیت انقلابی است
این حاکمیت هیچ مسئولی پاسخگو نیست و اینکه تنها پاسخ این رژیم به مردم ایران درد است و رنج و مرگ و دیگر هیچ! و «مرگ بر خامنهای» تنها و تنها راه برونرفت از همه بحرانهاست. به همین علت است که وقتی برق میرود؛ در دوران جدید و در پسا انتخابات و در مقدم جلاد۶۷؛ پاسخ مردم ایران در شهرهای مختلف میهن به بیبرقی در فریاد «مرگ بر خامنهای» و «مرگ بر دیکتاتور» و به آتش کشیدن تصاویر خامنهای و نمادهای سرکوب توسط کانونهای شورشی تکرار و باز تکرار میشود.
س. از موضوع بیبرقی و بیآبی و واکنشهایی که در این چند روز شاهد بودیم با توجه به اینکه چشماندازی هم برای حل این مسایل نیست چه نتایجی میتوان گرفت:؟
الان؛ این خامنهای است که به خط مقدم نبرد به مصاف مقاومت و مردم ایران آمده است؛ کافیست گستردگی کمی و کیفی و بینظیر اعتراضات و اعتصابهای اقشار مختلف مردم درپسا انتخابات را در کنار واکنش مردم به بیبرقی؛ در کنار هم بگذاریم و نتیجه بگیریم و اینکه در دوران جدید؛ پاسخ مردم و مقاومت بسیار کوبنده و سخت است و چشمانداز چنین نبردی جز پیروزی؛ چیز دیگری نیست.