همراه با سئوالات شما- قسمت ۳۴
ریسک مرگبار خامنهای در جراحیِ نظام
خامنهای درمسیر انقباض گامی برداشت و زیر سایه کرونا ؛ مجلس به اصطلاح یک دستی را برای دور یازدهم از خم رنگرزی انتخابات بیرون آورد؛ قابل پیش بینی بود که از این مجلس آبی برای خامنهای گرم نخواهد شد و حتی گفته می شد که این مجلس برای خامنهای پرتضادتر از مجلس قبلی خواهد بود
حالا ۴ماه پس از انتخابات، شرایط نظام در هم ریختهتر از قبل شده و کار به جایی رسیده در داخل رژیم باندها مرتب نسبت به سرنوشت وخامت بار نظام به همدیگه هشدار می دهند. در برنامه امروز نگاهی به این وضعیت رژیم خواهیم داشت و در ادامه می خواهیم بدانیم که این وضعیت چه تاثیری روی قیام و مسیر سرنگونی دارد و اینکه نهایتا چه تعهداتی برای ما به همراه می آورد. در این برنامه همراه هستیم با برادر مجاهد رضا مرادی هستیم.
اجازه بدین برای شکل گرفتن بحث امروزمون از چند سوال ساده اما پایهیی شروع کنیم وضعیت کلی رژیم و متقابلا جامعه ایران رو چطور برآورد میکنین؟
خامنهای در برنامه ریزی هایی که برای خودش کرده است سقف پیش بینی اش برای نظام را تا انتخابات ۱۴۰۰ گذاشته و بیشتر از این رو به دلیل تحولات بسیار پر شتاب جامعه نمی تونه نه برنامه ریزی کنه و نه برایش نقشه مسیری داشته باشه از این رو ما هم نگاهی به وضعیت رژیم و شرایطی که رژیم تاره تا نمایش انتخاباتی آتی که ۱۰ ماه فرصت دارد نگاه می کنیم .
این ده ماه از ویژگی های زیر برخوردار است:
- بحرانیترین ماههای عمر حاکمیت خامنهی است..
- با خفگی تشدید شونده اقتصادی مواجه است.
- شرایط فوق بحرانی کرونا و خشم افزونشونده مردم در انتظارش است.
- با تشدید روزافزون و مهارناپذیر جنگ گرگها مواجه است.
- با طرد و تنفر رو به انفجار مردم از کلیت نظام مواجه است.
- تمام راههای مانور و دور زدن بحرانها برایش بسته است.
- تنها به انتخابات آمریکا و باخت ترامپ دل خوش کرده و اینکه شاید برایش فرجی حاصل شود.
برادر رضا ما قبلا هم با این موضوعات در رژیم مواجه بودیم مگه الان چه چیزی عوض شده؟
- برای روشن شدن مساله من به چند فاکت از خود رسانه ها یا مفسران همین رژیم اکتفا می کنم:
- روزنامه مستقل (۱۶تیر۹۹) با صراحتی کمنظیر نگرانی خود را از «شورشهای شهری» ابراز کرده و نسبت به خطر قیام عمومی در همین تابستان سال جاری هشدار میدهد:«آن چیزی که ایران در تابستان ۲۰۲۰ نگران آن است، شورشهای شهری است. با توجه به فقر گسترده، شیوع کرونا و جمعیت فقیر مستأصل که هیچ راهحلی برای آن یافته نشده، باید نگران بود»
- یک روزنامه دیگر رژیم می گوید: «دلار ۲۱هزار تومن، سکه ۱۰میلیون تومن، تخم مرغ شانهای ۴۰هزار تومن، کرونا در ترکتازی و انفجار پشت انفجار در ایران، مملکت روزهای عجیبی را دارد میگذراند» و در ادامه میافزاید: «انگار عنان همه چیز از کف رفته باشد»
- سعید لیلاز از تحلیل گران همین نظام هم «بحران اصلی» پیش روی نظام را که «در حال پختوپز»، «شدت گرفتن» و «چفتوجور» شدن است به شکل گویاتری در خبر آنلاین ۱۶تیر۹۹تشریح میکند: «آن بحران اصلی که میگویم بعداً خود را نشان خواهد داد الآن در حال پختوپز است و عوامل ایجاد شدن و شدت گرفتنش دارند کنار هم قرار میگیرند و با هم جفت وجور میشوند» وی سپس ویژگیهای «آن ۴ ـ ۳میلیون نفری که بهطور خیلی شدید و مستقیم با بحران اقتصادی ناشی از کرونا دست و پنجه نرم میکنند» را یک به یک بر شمرده و نسبت به «خطر آفرینی» جغرافیایی زیستی آنها هشدار میدهد:
- «اولاً برخلاف خیلی از تصورها متشکل هستند و میتوانند اقدامات مؤثر اجتماعی انجام دهند.
- ثانیاً به نان شب محتاج هستند و این واقعیت محض زندگی آنهاست که باید بیملاحظه پذیرفته شود.
- ثالثاً عمدتاً حاشیهنشین هستند و در واقع جغرافیای زیست آنها بهصورت بالفعل جغرافیای خطرآفرینی است. رابعاً تحرک پذیری فیزیکی و اجتماعی بسیار بالایی دارند»
سوال : در این روزها در مجلس شاهد درگیری شدیدی بین مجلس و دولت بودیم می خواستم بدانم که آیا ارتباطی بین درگیری باندها و این وضعیت و چشم اندازی که پیش روی رژیم قرار داره وجود داره؟
- اصلا صورت مساله همین است اگر مقاومتی در برابر این رژیم نباشه و اگر ترس از قیام وسرنگونی در پیش رو نباشه که خامنه ای و تمامی باندهای غارتگر به نوعی در کنار هم به سازش می رسن این تضادهای پایین جامعه ا ست که به بالای رژیم می ریزه.
- اکنون رسانهها و مهرههای نظام با وضوح تمام نسبت به خطر یک قیام سهمگین عاجل هشدار میدهند؛ و باندهای غالب و مغلوب نظامآخوندی که طی سالیان متمادی در سرکوب و چپاول از هم گوی سبقت ربوده و مردم را به خاک سیاه نشاندهاند، بهتر از هر کس این خطر را بیخ گوش خود حس میکنند. لذا:
- در ناتوانی مطلق نسبت به مهار و غلبه بحرانهای فزاینده اجتماعی به جان هم افتادهاند. مصداق شاخ زدن گاوها به هم وقتی زمین سفت می شود است.
- در چنین شرایط هرکس به فکر کم رنگ کردن نقش خود تقسیم تقصیر است و اینکه اونو به گردن رقیب انداخته و خود را از مهلکه در ببرد
- تمام داستان ا خیر مجلس همین داستان بود.
در چنین شرایطی خامنهای به دنبال چیه چون علی القاعده این میزان درگیری در بین باندهای نظام که به ضرر رژیمه و این چیزی است که ظریف و روحانی بارها گفته اند مثلا ظریف گفت: همه ما در کشتی نشسته ایم یا روحانی بارها گفته است فکر نکنید ضعیف کردن دولت به دولت ختم می شه خیر بلکه کل نظام رو ضعیف می کنه؟
- خامنهای پاسخ را در سرکوب پیدا کرده و فکر می کنه که با یکدست کردن سر نظام و اوردن دولت جوان حزباللهی می تونه یک برون رفتی برای بحران های داخلی و بین المللی اش پیدا کنه به همین دلیل ناچار شده که مسیر انقباض را طی کنه یعنی این انتخاب به خامنه ای تحمیل شده یک زهری است که خامنهی خورده تا بقای نظامش را حفظ کنه و این چیزهایی که این روزها در داخل نظام می بینیم بخشی از اثار و عملکرد این زهر است.
سوال: چرا می گویید تحمیل شده در حالی که خامنه ای به هر صورت خودش این مسیر را طراحی کرده
- اینجا نیاز است که کمی به عقب برگردیم:
- خامنهای به یقین رسیده که دیگر بازی جناحبندی درآوردن و بازی با اصلاحطلب و اصولگرا برایش صرف ندارد؛ و این پنجره توسط مردم ایران گل گرفته است.
- خامنهای هیچ راهی به سوی آینده ندارد/ ناچار است از الگوهای قدیمی نظام برای حفظ بقا استفاده کند یعنی همان دستگاه یک دست مشابه داستان احمدی نژاد...
- تنها پاسخ خامنهای در داخل سرکوب است و خامنه ای برای سرکوب نیاز به دستگاه یکدست دارد..
- پاسخ خامنهای در سیاست خارجی نیز تا جایی که توان داشته باشد حفظ قدرت منطقهای و عمق استراتژیک نظامش است. / جهان صنعت: «برنامه آنها (خامنهای) سرانجام در خروج از برجام و حتی خروج از ان.پی.تی خلاصه شده است. در حوزه رفتارهای منطقهیی نیز آنها برنامهیی جز اصرار بر راهبرد ائتلافی با جریانهای مقاومت در لبنان، عراق و یمن و همچنین برنامههای موشکی ندارند».
- پس هدف خامنهای؛ خلع ید از رقیب حکومتیاش و زمینه سازی برای «دولت حزباللهی جوان» است که به وسیله آن گره کور بحران هایش باز کند
سوال: نقشه مسیر خامنه ای برای تحقق این هدفش چیست؟
- نقشه مسیر خامنهای از مسیر استیضاح و زیر تیغ بردن دولت روحانی در مجلس می گذرد.
- خامنهای با این کار از یک سو با نشان دادن گنده کاری های دولت روحانی؛ او و دارو دستهاش را لجن مال و در نتیجه ضعیف می کند و از سوی دیگر تلاش می کند با معرفی روحانی؛ به عنوان مسبب تمامی بدبختی های نظام خودش را به در ببرد. روزنامه جهان صنعت در شماره ۱۷تیر۹۹ با عنوا «آغاز رویارویی مجلس و دولت» نوشت: «محققاً یکی از کار ویژههای مجلس حاضر را باید تخطئه عملکرد دولت دانست». ادامه می دهد: «طرح استیضاح دولت و رأی به بیکفایتی یا همان بنیصدری کردن دولت، بدیهیترین سناریویی است که اصولگرایان مجلس به بهانههای مختلف درصدد تمهید و تدارک آن هستند».
آیا این جراحی و کارهایی که خامنه ای می کنه از موضع قدرت و توانمندی خامنه ای نیست آیا شباهتی به حذف بنی صدر نداره که مدتی به هر صورت برای رژی عمر خرید؟
- هرگز نباید تکپایه کردن نظام را نشانه قدرت خامنهای بدانیم و آن را با خلع ید از بنی صدر در خرداد ۶۰ یک کرده و نتیجه بگیریم که پس این نیز می تواند تا مدتی برای رژیم عمر ذخیره کند. چرا که نه وضعیت رژیم و نه وضعیت جامعه ایران و نه شرایط بینالمللی، نه وضعیت مقاومت ایران هیچ مطابقتی با خرداد ۶۰ ندارند.
آیا خامنه ای در این ده ماه پای استیضاح و برگناری روحانی می رود؟
- گفتم که خامنه ای ضعیف است و همه میزش از قیام چیده شده که قیامی صورت نگیره پس به صورت قانونمند پای چنین تنشی نمی تونه بره چون ضعیفه چون سوخت قیام می شه چون یک بهانه ای می شه که مردم به صحنه بیان و دخل کل نظام رو در بیارن.... در بحث احتمالات تنها یک علت می تونه این تابلو را محقق کنه و اینکه خامنه ای احساس کنه که با وجود روحانی نظامش داره با سرعت پای قیام می ره در انجا ممکنه بخواد خیلی سریع خودش را هم بیاره و اماده سرکوب کنه
- احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در همین دستگاه گفت :«بنده با استیضاح رئیسجمهور بیشتر موافق هستم. رئیسجمهور در حال نزدیک کردن کشور به لبه پرتگاه است » - دنیای اقتصاد. ۱۶تیر۹۹.
شما از نقشه مسیر خامنه ای و دستگاه رژیم گفتید مقداری هم از چشم انداز و نقشه مسیر مقاومت بگید.
- اول این روشن است که هر دو باند در قبال معضلات روزافزون اجتماعی درمانده و مستأصل هستند و هرگز راه حلی وجود ندارد
- خامنه ای ناچار است که به سمت قبضه کامل قدرت و پیشبردن خط انقباضی و تشکیل «دولت جوان حزباللهی» بره و این یعنی تشدید تضاد و تشدید تضاد نتیجهیی جز تضعیف نظام بهخصوص ولیفقیه ندارد یعنی وقتی خامنهای ضعیف است؛ شقه و تشدید کیفی تضادها تردید بردار نیست.
- پس مسیر تکپایه کردن نظام در سال۹۹ دقیقا شقه بزرگی از نظام را در بر داشته و به سرنگونی ضریب خواهد زد. و ریسک ناگزیر و مرگبار خامنهای در جراحیِ نظام و تکپایه کردن حاکمیت سمی است که قطره قطره آن را می نوشد و در قیامهای پیش رو عمل می کند.
- چنین وضعیتی عزم مردم به جان آمده را برای برچیدن بساط تمامیت نظام ولایت فقیه را تقویت می کنه و خواه و ناخواه در خدمت قیام خواهد بود.
- البته این قیام خودبخودی نخواهد بود و این نقش کانون های شورشی است که به همه چیز سمت و سو داده و نقشه چاشنی و اتش زنه و سمت دهنده خود را بازی کنند.