728 x 90

گفتگو با فروغ گلستان

کنتراست ۱۱

کنتراست شماره ۱۱
کنتراست شماره ۱۱

فروغ گلستان، متولد بافت کرمان است. او از مسئولان سازمان مجاهدین خلق ایران از آشنایی با مبارزه در سنین کودکی می‌گوید. از فضای جامعه در بحبوحه‌ٔ انقلاب مردم علیه دیکتاتوری پهلوی در سال ۱۳۵۷، از فضای باز سیاسی در سال ۱۳۵۸و آشنایش با سازمان مجاهدین خلق ایران. او یکبار در سن ۱۳سالگی و یکبار در سن ۱۵سالگی توسط سپاه دستگیر و زندانی می‌شود. فروغ گلستان تجاربش از دوران زندان و انگیزه‌ها و تصمیم‌هایش را در این گفتگو بازگو می‌کند.

 

 

آشنایی با سیاست و مبارزه

فروغ گلستان از سنین ۵-۶سالگی با خواندن کتاب‌هایی مثل «ماهی سیاه کوچولو» و «خروس خوش‌صدا» و…جذب ارزش‌های انسانی مانند عدالت‌خواهی و مبارزه علیه ظلم شد. این کتاب‌ها را خواهر بزرگترش برای می‌فرستاد. او با ارزش‌هایی مانند عدالت‌خواهی مبارزه علیه ظلم شد. این زمینه‌ای برای فعال شدن و همراه شدن در قیام مردم، علیه دیکتاتوری محمدرضا پهلوی بود.

 

فضای جامعه در بحبوحه‌ٔ انقلاب ۵۷

فروغ گلستان اولین روزی که متوجه شد چیزی در حال تغییر است را در خاطره‌ای از سال ۱۳۵۶در بحبوحه‌ٔ قیام مردم کرمان و پیوستنش به این قیام بازگو می‌کند.

او از حس همبستگی و همدلی که در میان مردم در آن ایام وجود داشت می‌گوید. در آن فضای صمیمی احساس می‌کرد به‌رغم سن کم، مؤثر است. فروغ گلستان که در سال ۱۳۵۷ده ساله بود. او توضیح می‌دهد که چطور فضای جامعه در آن زمان باعث می‌شد که ایده‌آل‌های او در این سن، متفاوت از آمال و آرزوهای رایج کودکان در این سن و سال باشد.

او بیشتر به یک زندگی مبارزاتی گرایش پیدا کرده بود تا یک زندگی معمولی.
او از فضای سیاسی جامعه، در اوایل انقلاب ۵۷می‌گوید. این‌که هر کدام از اعضای خانواده جذب یک گروه یا سازمان سیاسی شده بودند.

 

آشنایی با سازمان مجاهدین خلق ایران

فروغ گلستان بر اساس کتاب‌ها و جزواتی که در رابطه با مبارزات مجاهدین در زمان شاه خوانده بود با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد. او کتابهایی از جمله دفاعیات مهدی رضایی و مقاومت فاطمه امینی خوانده و بیش از آن تحت‌تاثیر برادر بزرگتر خود که هوادار مجاهدین بود قرار گرفته بود. در نهایت با شنیدن سخنرانی‌های مسعود رجوی با مجاهدین آشنا و جذب سازمان شد.

 

دستگیری در ۱۳سالگی و تجارب زندان

فروغ گلستان یکبار در شهریور ۱۳۶۰و یکبار هم در خرداد ۱۳۶۳توسط حکومت آخوندها، به جرم هواداری از سازمان مجاهدین خلق دستگیر و زندانی شد. او در زمان دستگیری اول، تنها ۱۳سال داشت. بر همین اساس، شرح ماجرای دستگیری‌ و آنچه فروغ گلستان در زندان تجربه کرد بسیار شنیدنی و انگیزاننده است.

یکی از هم سلولی‌های او دختری بود که محکوم به سنگسار بود. فروغ گلستان، گذارندن زندان را یکی از عوامل اصلی استوارتر شدن بر انتخاب مبارزه با رژیم ولایت فقیه توصیف می‌کند.

 

ویژگی‌های یک مبارز

در ادامه‌ٔ گفتگو، فروغ گلستان در رابطه با ویژگی‌هایی که یک مبارزه باید داشته باشد صحبت می‌کند و اهمیت انتخاب مسیر مبارزه برای یک انسان.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c0b831ed-e172-4929-9dee-750cfc99385d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات