728 x 90

آموزش برای کانون‌های شورشی- شماره چهل و هفت

آموزش برای کانونهای شورشی

آموزش برای کانونهای شورشی- شماره چهل و هفت
آموزش برای کانونهای شورشی- شماره چهل و هفت

 

شورای ملی مقاومت ایران


شورای ملی مقاومت ایران دیرپاترین ائتلاف سیاسی و موفق‌ترین آزمون اتحاد عمل جمعی و پلورالیستی در تاریخ معاصر ایران است. یک ماه بعد از ۳۰خرداد(۳۰تیر ۱۳۶۰) که خمینی موج اعدامهای دسته‌جمعی را به راه انداخت و مبارزه مسلحانه را به مردم ما تحمیل کرد، شورای ملی مقاومت ایران توسط مسعود رجوی، به‌عنوان آلترناتیو رژیم ولایت فقیه در تهران تأسیس و اعلام شد. در اساس علت این‌که خمینی در تظاهرات مسالمت‌آمیز ۳۰خرداد (۲۰ژوئن سال ۱۹۸۱) مجاهدین و هواداران آن را به رگبار گلوله بست این بود که تشخیص داد مجاهدین به‌مثابه آلترناتیو سیاسی قدرتمند و مردمی و با فعالیت گسترده سیاسی در حال جارو کردن رژیمش هستند.

 


روز ۷مرداد ۱۳۶۰رهبر مقاومت مسعود رجوی به همراه رئیس‌جمهور برکنار شده خمینی، با یک هواپیمای نظامی از پایگاه یکم شکاری در فرودگاه مهرآباد به پاریس پرواز کرد. عزیمت پرریسک و خطر آقای رجوی با آن ترتیب نیز برای حفظ و معرفی همین آلترناتیو بود و به این ترتیب آلترناتیو در بالاترین سطح ملی و بین‌المللی معرفی شد. شورای ملی مقاومت ایران دربرگیرنده همه نیروهای دموکراتی است که با دیکتاتوریهای شیخ و شاه مخالف بوده و خواستار سرنگونی رژیم آخوندی و استقرار دموکراسی در ایران می‌باشند. در مهرماه سال ۱۳۶۰برنامه شورای ملی مقاومت توسط مسعود رجوی اعلام شد. سپس در یک رشته اجلاسهای فشرده، اساسنامه شورا و برنامه دولت موقت و وظایف مبرم آن و هم‌چنین آیین‌نامه داخلی شورا، به تصویب نمایندگان سازمانها و جریانهای سیاسی تشکیل دهنده شورا رسید.
شورای ملی مقاومت ایران، بیش از ۵۲۰عضو دارد که بیش از نیمی از آنان را زنان تشکیل می‌دهند.این شورا دربرگیرنده تمامی ملیتها و اقوام و مذاهب ایران‌زمین است و اعضای شورا از میان آنان برخاسته‌اند. این شورا مانند یک پارلمان در تبعید عمل می‌کند. بر اساس مصوبه شورا، دولت موقت حداکثر ۶ماه پس از سرنگونی، انتخابات ”مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی” را برگزار می‌کند. پس از تشکیل مجلس مؤسسان و قانونگذاری ملی و به‌عهده‌ گرفتن هدایت امور کشور، شورای ملی مقاومت و دولت موقت استعفا می‌دهند و مجلس مؤسسان وظیفه تدوین قانون اساسی و متعاقباً تعیین جمهوری جدید بر اساس آراء عمومی را دنبال خواهد کرد. هم‌چنین مسئولیت قانونگذاری تا قبل از تصویب قانون اساسی جدید به عهده مجلس مؤسسان است.
شورای ملی مقاومت در سال ۱۳۷۲به‌اتفاق آراء مریم رجوی را به‌عنوان رئیس‌جمهور دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران، برگزید. شورای ملی مقاومت هم‌چنین ۲۵کمیسیون دارد که هر کدام، جزیی از دولت سایه می‌باشند که ظرفیت و توان اداره وزارتخانه‌های مختلف در ۶ماه دوران انتقال را دارا می‌باشند. کمیسیون‌هایی مانند آموزش و پرورش، زنان، خارجه و...
شورای ملی مقاومت، برای پاسخگویی به مهمترین مشکلات و معضلات جامعه ایران، طرح‌هایی تصویب کرده است. این طرح‌ها ضمن این‌که برنامه شورای ملی مقاومت است، چشم‌اندازی برای آینده ایران هم می‌باشد. طرح‌های مهم عبارتند از: طرح صلح شورای ملی مقاومت / طرح خودمختاری کردستان ایران / طرح رابطه دولت با دین و مذهب / طرح آزادیها و حقوق زنان.
هم اکنون شورای ملی مقاومت، نمایندگان قشرهای وسیعی از مردم ایران با گرایش‌ها و اندیشه‌ها و پیروان ادیان و مذاهب مختلف و هم‌چنین کسانی که به هیچ مذهبی معتقد نیستند را در خود جمع کرده است. اعضای شورا از جمله شامل مبارزان، هنرمندان و نویسندگان، پزشکان، تجار و بازاریان، استادان دانشگاه، نظامیان، ورزشکاران، سیاستمداران، کارشناسان، صاحبان صنایع می‌باشند. شورای ملی مقاومت در هر شرایطی آمادهٔ به عهده گرفتن مسئولیتهای دوران انتقال می‌باشد. طی این سالیان، خامنه‌ای و نیروهای سرکوبگرش از هیچ توطئه‌یی برای نابود کردن مجاهدین و آلترناتیو دموکراتیک و شیطان‌سازی علیه آن فروگذار نکرده‌اند.در حال حاضر نیز خامنه‌ای و رژیم فرتوتش کانون‌های شورشی و شمشیر آن را بر بالای سر خود احساس می‌کنند. به همین دلیل است که به سرکوب شدیدتر و تهدید به اعدامهای هر چه بیشتر توسط رئیس قوه قضاییه‌اش روی آورده است. ولی این آلترناتیو هم‌چنان در صحنه سیاسی به پیش می‌رود و هر روز از استقبال داخلی و بین‌المللی بیشتری برخوردار می‌شود... شورای ملی مقاومت در آمریکا و عمده کشورهای اروپا نماینده و دفتر نمایندگی دارد.


در این قسمت به طرح جبهه همبستگی ملی می‌پردازیم:


در ۱۳آبان سال ۱۳۸۱، مسعود رجوی مسئول شورای ملی مقاومت «جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی استبداد مذهبی» را اعلام کرد. در چارچوب این جبهه، شورا آمادگی خودش را برای همکاری با دیگر نیروهای سیاسی اپوزیسیون اعلام کرد. در اطلاعیهٔ مسئول شورای ملی مقاومت ایران، پس از مقدمه‌یی‌ از جمله آمده است:‌ «به‌منظور اتحاد عمل نیروها و جریانهای سیاسی که خواهان همکاری و همراهی مبارزاتی هستند، اما به هر دلیل نمی‌خواهند یا نمی‌توانند مانند اعضاء و پشتیبانان متعهد شورا یا اعضا و هواداران متعهد سازمانهای عضو شورا، التزام به برنامه شورا و دولت موقت و طرح‌ها و دیگر مصوبات شورا را پذیرا شوند، شورای ملی مقاومت طرح جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی استبداد مذهبی را تصویب کرد و آن را به همه نیروها و جریانهای سیاسی آزادیخواه و استقلال‌طلب ایران پیشنهاد نمود. این پیشنهاد، ظرفیت همبستگی، عزم همکاری و توان همراهی همه ما را به آزمایش می‌کشد». مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت، جبهه همبستگی ملی را مظهر ایستادگی و شیدایی همه‌ٔ اجزای ملت بزرگ ایران برای رهایی از ستم آخوندی خوانده و تأکید کرد این همبستگی فراتر از هر گونه منافع گروهی و سیاسی، عمیق‌ترین آرمانهای آزادیخواهانه‌ٔ عموم مردم ایران از هر مسلک و مرام و مذهب و قومیت را منعکس می‌کند و عزم جزم آنان را برای سرنگونی رژیم ضدانسانی و ضدایرانی خمینی تجسم می‌بخشد.
مسئول شورای ملی مقاومت در ۱۳آبان ۸۱، در ماده دوم و سوم «طرح جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی استبداد مذهبی» اعلام کردکه: «جبهه همبستگی ملی، نیروهای جمهوری خواهی را که با التزام به نفی کامل نظام ولایت فقیه و همه جناحها و دسته‌بندیهای درونی آن، برای استقرار یک نظام سیاسی دموکراتیک و مستقل و مبتنی بر جدایی دین از دولت مبارزه می‌کنند، در بر می‌گیرد. جبهه همبستگی ملی تبلیغ به سود حاکمیت آخوندی و هر یک از جناحهای آن و مذاکره و برقرار کردن رابطه با آنها را خط قرمز پیکار آزادیخواهانه و مرزبندی ملی ایرانیان در برابر حاکمیت آخوندی می‌شناسد و آن‌را محک تشخیص دوست و دشمن و معیار تنظیم رابطه با کلیه افراد و جریانهای سیاسی می‌داند.
 داوطلبان عضویت در جبهه، التزام خود را به ماده ۲این طرح اعلان می‌کنند…»

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/058ada6d-5f8b-4aaa-911a-0f6e2fd1d63d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات