728 x 90

استاندار جنایتکار رژیم در خوزستان: در ماهشهر «چیزی به نام نیزارها نداشتیم» + فیلم

نیزارهای ماهشهر
نیزارهای ماهشهر

استاندار فاسد رژیم در خوزستان، در پاسخ به سؤالی درباره کشتار قیام‌کنندگان در نیزارهای ماهشهر در قیام آبان‌ماه ۹۸، آن را «جعلی» خواند و تأکید کرد که «چیزی به نام نیزارها نداشتیم».

غلامرضا شریعتی دوشنبه ۲۶خرداد ۹۹ در گفتگو با وب‌سایت حکومتی انصاف‌نیوز، کشتار معترضان آبان‌ماه ۹۸ در نیزارهای ماهشهر را انکار کرد و گفت: «این یک جعل اساسی است. ما اصلاً ماجرای نیزارها نداشتیم».

او درباره آمار شهیدان قیام در ماهشهر گفت: «اگر می‌گویند اتفاق افتاده، اسامی کشته‌شدگان را بدهند». شریعتی آمار ارائه شده توسط سازمانهای بین‌المللی و . . . رد کرد و مربوط به «بدخواهان» خواند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره شمار دقیق شهیدان قیام گفت: «من نمی‌توانم بگویم و این‌ها را عنوان کنم، خود دستگاههای متولی اگر صلاح دیدند انجام می‌دهند».

رژیم آخوندی در جریان قیام سراسری آبان ۹۸ در ماهشهر دست به کشتار وسیع تظاهر کنندگان زد.

نیویورک تایمز با استناد به شاهدانی که با آنها صحبت کرده نوشت: «تنها در شهر ماهشهر، شاهدان و مقام‌های امدادگر از کشته‌شدن ۴۰تا ۱۰۰نفر به‌دست نیروهای سپاه خبر داده‌اند که بسیاری از آنها جوان بودند».

تلویزیون آخوندی نیز در مورد این کشتار گفت: «در ماهشهر هم شرایط متفاوت‌تر از مناطق دیگر بود. در ماهشهر برخی از عوامل گروه‌های تجزیه طلب با سلاح گرم و حتی سلاحهای نیمه سنگین و تیربار راه ارتباطی بندر ماهشهر با دیگر نقاط کشور و مسیر انتقال کالا را بسته بودند و هم‌چنین قصد تصرف پتروشیمی ماهشهر و انفجار در آن را داشتند؛ در ماهشهر عملاً برای ساعاتی، اغتشاشگران مسلح، جنگ مسلحانه به‌راه انداخته بودند. در چنین شرایطی، نیرو‌های حافظ امنیت برای نجات جان مردم ماهشهر وارد عمل شدند».

نیروهای سرکوبگر با یورش به نیزاری که مردم در آن پناه گرفته بودند دست به کشتار وسیعی زده‌اند. یک شاهد عینی در این زمینه گفت: این نیزار که «هور حمیدی» خوانده می‌شود در نقطه انتهایی شهرک چمران در شهرستان ماهشهر واقع شده و در واقع معترضان پس از تعقیب شدن توسط نیروهای امنیتی به این نیزار پناه برده بودند. مأموران امنیتی حدود ساعت ۱۰و نیم صبح روز ۲۷آذر به سمت معترضانی که به نیزار پناه برده بودند شلیک کردند.

این شاهد افزود: این نخستین بار بود که به معترضان در نیزار تیراندازی می‌شد و تیراندازی مرتبه دوم در شب صورت گرفت.

رضا پاپی، فرمانده نیروی انتظامی ماهشهر، در این زمینه مدعی شد که «گروه‌های معاند در این نیزارها پنهان شده و به مأموران شلیک می‌کردند».

محسن بیرانوند فرماندار ماهشهر در مصاحبه تلویزیونی گفت: «واردات کالاهای اصلی هم داشت به‌خطر می‌افتاد و تعداد کامیون‌هایی که این کالاها را از بندر امام به شهرهای سراسر ایران منتقل می‌کردند به کمتر از ۴۰۰دستگاه در روز رسیده بود».

این کارگزار رژیم تأکید کرد که به همین دلیل «نیروهای امنیتی و نظامی وارد شدند و با نیروهای مسلحی که مقابل نظام ایستاده بودند، به‌شدت برخورد شد».

گزارشی از تلویزیون رژیم:

گزارش دریافتی اختصاصی از شهروندان ماهشهر در مورد درگیری خونین سه روزه در این شهر -۱۲آذر۹۸

به دستور استاندار، سپاه خوزستان یک تیپ ویژه تکاور به ماهشهر فرستاد به همراه تانک و نفربر و کلی سلاح سنگین و نیمه سنگین و حتی هلیکوپتر نظامی! به‌محض ورود به ماهشهر ابتدا توی شهر چمران (جراحی) وارد شدند و مردم رو به گلوله بستن. با کلاشینکف، با تیربار دوشکا. دقیقاً با تیربار دوشکا. و از هلیکوپتر هم توی شهر چمران (جراحی) به مردم عادی تیراندازی کردند. حتی به سمت مردمی که توی خونه بودن و حتی توی راهپیمایی اعتراضی شرکت نکرده بودند. و در همون ساعت اول حدود ۱۷نفر از جمله دو کودک ۴و ۸ساله و یک پیرزن هفتاد و چند ساله با تیر مستقیم پاسداران کشته شدند (آمار بقیه کشته‌ها به‌علت فرار جوانها به بیشه‌ها و تیراندازی کور پاسدارها به این بیشه و نیزارها هنوز مشخص نیست) .

روز دوشنبه ۱۱آذر یک شهروند از ماهشهر گفت: «من اهل ماهشهرم و حتماً می‌دونید که در اعتراضات اخیر بعد از کرمانشاه، ماهشهر بیشترین تعداد کشته رو داشت. نمیدونم چقدر ماهشهر رو می‌شناسید. ماهشهر با داشتن بیش از ۲۰مجتمع پتروشیمی یکی از بزرگترین قطب‌های پتروشیمی ایران و حتی خاورمیانه است و هم‌چنین با داشتن بندر خمینی دارای یکی از بزرگترین بنادر تجاری در ایران و هم‌چنین یکی از بزرگترین بنادر صادرات نفت در کشوره (بیشتر نفت ایران و بیشتر محصولات تولیدی پالایشگاه آبادان از ماهشهر و خارک صادر میشه) و جالبتر این‌که ماهشهر بین دو رودخانه زهره و جراحی قرار گرفته و از لحاظ کشاورزی و صیادی هم جایگاه ویژه‌یی بین بقیه شهرهای خوزستان داره».

در گزارشی که تلویزیون حکومت آخوندی روز دوشنبه ۱۱آذر ۹۸ از شبکه دوم پخش کرد اعتراف آشکار به کشتار گسترده در شهرهای شیراز، سیرجان، ماهشهر، شهر قدس، شهریار، ملارد و فردیس کرد.

«در اینجا در ماهشهر نیز شرایط متفاوت‌تر از مناطق دیگر بود در ماهشهر با سلاح گرم و حتی سلاح های نیمه سنگین و تیربار راه ارتباطی بندر ماهشهر با دیگر نقاط کشور و مسیر انتقال کالا را بسته بودند و هم‌چنین قصد تصرف پتروشیمی ماهشهر و انفجار در آنرا داشتند در ماهشهر عملاً برای ساعاتی اغتشاشگران مسلح جنگ مسلحانه به راه انداخته بودند در چنین شرایطی نیروهای حافظ امنیت برای نجات جان مردم ماهشهر وارد عمل می‌شوند».

بیرانوند فرماندار بندر ماهشهر: «اگر ورود نیروهای نظامی و انتظامی نبود زندگی عموم مردم در این منطقه نه تنها بخطر می‌افتاد بلکه واردات محصولات اصلی کشور که از بندر امام به نقاط اصلی کشور می‌شد با توجه به این‌که تعدادش به کمتر از ۴۰۰کامیون در روز رسیده بود داشت به خطر می‌افتاد و این موضوع باعث شد بالاخره نیروهای امنیتی و نظامی برای آسایش مردم وارد عمل بشوند و به‌شدت هم با نیروهای مسلحی که مقابل مردم و نظام ایستادند برخورد شد».

فرمانده نیروی انتظامی ماهشهر: «نیزارهایی که ملاحظه می‌فرمایید هم پشت سر هم در سمت راست نیزارهایی بودند که گروه‌های معاند در همین نیزارها مخفی شده بودند و اقدام به تیراندازی به سمت مأموران می‌نمودند ولی الحمدالله با درایت و هوشیاری که نیروهای مسلح حضور میدانی که در اینجا داشتند الحمدالله توطئه‌شان نقش بر آب شد».

روز چهارشنبه ۲۰آذر، عضو هیأت‌رئیسه مجلس ارتجاع، به کشتار در نیزارهای ماهشهر در جریان سرکوب اعتراضات آبانماه اعتراف کرد.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی گفت: «در ماهشهر تعداد زیادی از افراد کشته شده‌اند، دقیق می‌دانیم چه کسانی بوده‌اند، سلاح از کجا رفته است».

وی برای توجیه این کشتار بیرحمانه افزود: «می‌خواستند به خطوط اصلی انتقال انرژی کشور صدمه بزنند؛ بعد آنجا مسئول امنیت آن خطوط باید چه کار می‌کرد؟ آیا کسی نمی‌داند وقتی می‌خواهد به خطوط اصلی انرژی کشور حمله کند چه اتفاقی رخ می‌دهد؟».

این نماینده مجلس آخوندی کشتن بیگناهان را مفروض گرفت و در ادامه گفت: «در این میان ممکن است به جمع بی‌گناهی هم آسیب وارد شده باشد که حاکم اسلامی وظیفه دارد آن را جبران کند، دیه پرداخت و به خانواده آنان رسیدگی شود».

گفتنی است در تناقض‌گویی سردمداران رژیم، محمود واعظی رئیس دفتر آخوند روحانی گفته است: «بر اساس تصاویری که از این اتفاقات موجود است عده‌یی مسلح به نیروی انتظامی و مردم تیراندازی می‌کردند.

واعظی در ادامه افزود: «در ماهشهر و عسلویه شاهد بودیم که اینها سنگربندی کرده بودند و اسلحه داشتند که این موضوع عجیبی بود؛ عده‌یی از کشته‌ها هم توسط همین‌ها انجام شده است».

در گزارش یکی از اهالی آمده است: «به دستور استاندار و با مجوز شاک، سپاه خوزستان یه تیپ ویژه تکاور به ماهشهر فرستاد به همراه دو تانک (بله واقعاً تانک) و شش نفربر و کلی سلاح سنگین و نیمه سنگین و حتی هلیکوپتر نظامی! به‌محض ورود به ماهشهر ابتدا توی شهر چمران (جراحی) وارد شدند و مردم رو به گلوله بستن. با کلاشینکف؟ خیر با تیربار دوشکا. دقیقاً با تیربار دوشکا. و از هلیکوپتر هم توی شهر چمران (جراحی) به مردم عادی تیراندازی کردند. حتی به سمت مردمی که توی خونه بودن و حتی توی راهپیمایی اعتراضی شرکت نکرده بودند. و در همون ساعت اول حدود ۱۷نفر از جمله دو کودک ۴و ۸ساله و یک پیرزن هفتاد و چند ساله با تیر مستقیم برادران پاسدار کشته شدن (آمار بقیه کشته‌ها به‌علت فرار جوانها به بیشه‌ها و تیراندازی کور پاسدارها به این بیشه و نیزارها هنوز مشخص نیست)». (خبرگزاری فرات ۱۲آذر ۹۸)

خاص بودن کشتار ماهشهر در بین همه جنایات رژیم در قیام اخیر را می‌توان در اظهارات سرکردگان و رسانه‌های رژیم نیز دید. چندین رسانه رژیم برای سفیدسازی و پوشاندن جنایت، خبرنگار به آن شهر فرستادند که از این قتل‌عام گزارش تهیه کنند و رژیم برنامه‌های تلویزیونی برای تبرئه نیروهای سرکوبگر درست کرد. واعظی رئیس دفتر جنایتکار روحانی در پاسخ به پرسشی درباره جزییات اتفاقات نیزارهای ماهشهر تقصیر را طبق معمول به گردن قربانی انداخت که «بر اساس تصاویری که از این اتفاقات موجود است عده‌یی مسلح به نیروی انتظامی و مردم تیراندازی می‌کردند».

انعکاس بین‌المللی کشتار ماهشهر

به گلوله بستن شهروندان بی‌دفاع ماهشهری با سلاح نیمه‌سنگین و دوشکا در داخل نیزار در صحنه بین‌المللی نیز با عکس‌العملهای بسیاری مواجه شد و بسیاری از شخصیتهای سیاسی و حقوق‌بشری این جنایت را محکوم کردند و رسانه‌های بین‌المللی معتبر نیز از این حادثه دلخراش مطالبی نوشتند.

خانم میشل باشله کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل یکی از بدترین وقایع مربوط به اعتراضات در ایران را ماهشهر دانسته و گفته است: «در میدان جراحی در ماهشهر نیروهای امنیتی ایران علیه تظاهر کنندگان از جمله افرادی که در حال فرار بودند و افرادی که در نیزار نزدیکی میدان پنهان شده بودند، از سلاحهای سنگین استفاده کردند. . . علاوه بر معترضان، افرادی که در خیابان یا از خانه‌هایشان ناظر اتفاقات بوده‌اند هم مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند». (سایت کمیساریای عالی حقوق‌بشر ۱۵آذر ۹۸)

برایان هوک در مصاحبه‌یی در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها جزییات بیشتری از این جنایت را به رسانه‌ها گفت و اعلام کرد «بسیاری از معترضان که از برابر تیراندازی گریختند به نیزاری در آن حوالی رفتند تا فرار کنند. سپاه پاسداران، آنها را تعقیب کرد و با مسلسل‌هایی که بر روی وانتها نصب بود آنها را محاصره کرد. سپس آنها معترضان را گلوله‌باران کردند. در میانه شلیک گلوله‌ها فریادهای قربانیان قابل شنیدن بود. در این واقعه به تنهایی، رژیم تا ۱۰۰ایرانی و شاید بیشتر را به‌قتل رساند. وقتی تمام شد، رژیم اجساد را در کامیونها گذاشت. ما هنوز نمی‌دانیم که این اجساد به کجا برده شدند». (۱۹آذر ۹۸)

در قطعنامه دوحزبی قانونگذاران آمریکایی هم به ماهشهر اشاره شد و سایت هیل کنگره روز ۱۹آذر ۹۸ گزارش کرد که «قطعنامه در متن هم‌چنین رژیم را به‌خاطر امتناع از بازگرداندن اجساد کشته‌شدگان و قتل‌عام در شهر ماهشهر، محکوم می‌کند، جایی که نیروهای امنیتی حداقل ۱۰۰نفر را با آتش مسلسل کشتند».

رسانه‌ها و روزنامه‌های معتبری هم‌چون نیویورک‌تایمز، خبرگزاری فرانسه، لوموند، اکونومیست، تایمز مالی، واشنگتن‌پست، سایت بلومبرگ و. . . نیز در گزارشهایی که از قیام بزرگ مردم ایران منتشر کردند به‌طور خاص به جزییاتی از شهادت مظلومانه شهروندان ماهشهری اشاره کردند.

بنا به گزارش العربیه ویدئویی از کشتار ماهشهر منتشر شد که در آن به دستور خامنه‌ای، جوانان این شهر در میدان بعث توسط نیروهای امنیتی به رگبار بسته شده و آنان برای نجات جان خود مجبور به پناه گرفتن در نیزارها شدند. بر اساس اخبار و تصاویر رسیده نیروهای سرکوبگر نیزار را زیر آتش انواع سلاحهای سبک و نیمه سنگین قرار داده و جوانان را به‌قتل رساندند».

سازمان عفو بین‌الملل نیز در واکنش به کشتار ماهشهر خواستار اجرای تحقیقی درباره این کشتار شده و تأکید کرد که تعداد کشته بیش از عدد اعلام شده است.

وزارت‌خارجه آمریکا روز ۲۹دی ۹۸ درباره لیست‌گذاری پاسدار سرتیپ حسن شاهوار پور سرکرده سپاه پاسداران در خوزستان - ماهشهر نوشت: «یکانهای تحت‌امر پاسدار شاهوار پور با تیربار به روی جمعیت شلیک کردند و ۱۴۸ایرانی را در ماهشهر کشتار کردند. آمریکا ناقضان حقوق‌بشر در ایران را مورد حسابرسی قرار می‌دهد».

سایت وزارت‌خارجه آمریکا روز ۲۸دی - ۱۸ژانویه ۲۰۲۰ در بیانیه مطبوعاتی نوشت: «وزارت‌خارجه آمریکا سرتیپ حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه استان خوزستان را به‌خاطر نقض فاحش حقوق‌بشر علیه تظاهر کنندگان در اعتراضات آبان ماه گذشته در ماهشهر لیست‌گذاری کرد».

بر اساس گزارش رسانه‌ها و اطلاعات ارائه شده توسط مردم ایران، یکانهای سپاه پاسداران تحت‌امر شاهوارپور بیش از ۱۴۸ ایرانی را با خودروهای مجهز به سلاح محاصره کرده و آنها را به‌قتل رساندند. این نیروها با تیربار به سمت جمعیت شلیک کردند و به سوی کسانی که در نیزارها پناه گرفته بودند آتش گشودند.

در این قتل‌عام صورت گرفته به فرمان خامنه‌ای جنایتکار که به «کشتار نیزار» معروف شده تاکنون اسامی برخی از جوانان اعلام شده است که عبارتند از: علی خواجه آلبو علی، از اهالی جراحی (چمران)، احمد خواجه آلبو علی، از اهالی جراحی (چمران)، طاهر آل خمیس (عچرش)، فرزند عبدالله، ۲۵ساله، متأهل و دارای یک فرزند ۷ساله، اهل جراحی، قاسم باوی فرزند منصور، اهل جراحی، محمد خالدی، اهل جراحی، خانم عتیقی، همسر آقای مختار عتیقی، خانم ام ولید، دختر بچه‌ای با فامیل چنعانی اهل جراحی، رضا عساکره اهل جراحی، محسن عبادی مهر اهل جراحی، عدنان هلالی، اهل جراحی، یوسف آلبوعبادی فرزند یونس، اهل جراحی، علی باوی، ۲۵ساله، از اهالی جراحی، سالم امیر سنجران عیدانی، کارمند ترانسپورت حمل ونقل پتروشیمی‌خورموسی (بندر امام)، احمد چراغیان از اهالی جایزان عمیدیه و شاغل در شرکت پتروشیمی تندگویان، عباس منصوری، فرزند طعمه، از اهالی جراحی.

کشته‌شدگان حوادث ماهشهر به کشتار نیزار محدود نمی‌شود و تعداد قابل توجهی از افراد نیز در منطقه کوره و هم‌چنین خود ماهشهر نیز کشته شدند.

گفتنی است خبرگزاری رویترز نیز روز دوشنبه ۲دی ۹۸ درباره آمار شهیدان قیام که به دستور خامنه‌ای ولی‌فقیه ارتجاع کشته شده‌اند، نوشت: در کمتر از دو هفته از این ناآرامی که در ۱۵نوامبر (۲۴آبان) شروع شد، حدود ۱۵۰۰نفر کشته شدند.

سایت حکومتی ایسنا روز دوم دی۹۸ گزارشی درباره وقایع ماهشهر منتشر کرد که حاکی از استمرار فضای امنیتی بر این شهر است. ماهشهر در جریان قیام آبان۹۸مورد هجوم یکانهای زرهی پاسداران قرار گرفت و شمار نامعلومی از ساکنان این شهر توسط نیروی انتظامی و پاسداران به شهادت رسیدند.

سایت حکومتی ایسنا: «صدای اعتراضات ماهشهر و شهرک‌های اطراف آن تقریباً چهار روز بعد از اصل ماجرا شنیده شد. . . برای تهیه این گزارش چهاردهم و پانزدهم آذرماه به ماهشهر رفتیم. شاهدان این اعتراضات می‌گویند ماهشهر و همه شهرک‌های اطراف آن مانند چمران، گاما، طالقانی، سربندر، مدنی و رجایی درگیر اعتراض بودند. اما مردم اجازه ندادند که درگیریها به داخل شهرک‌ها کشیده شود. . .

بیشتر کسانی که یکی از اعضای خانواده‌شان را در این حوادث از دست داده‌اند، تمایلی برای مصاحبه ندارند. مثل "مهدی"که تیر خورده بود، اما چیزی نگفت و برادرش که گفت: "تمام شد دیگر".

. . . اگر خانواده‌ٔ مجروح یا شاهدی هم بخواهد صحبت کند، حتماً با جایی هماهنگ می‌کند. (. . .) بعضی می‌گویند با دوستی یا آشنایی در شهری دیگر باید هماهنگ کنند و بعضی هم اسم نهادی امنیتی را می‌آورند. می‌گویند به خانواده‌ها گفته شده مراقب باشید چه کسانی برای مصاحبه می‌آیند. . .

جواد. . . گفت: جمعه‌شب مردم دم پمپ بنزین‌ها ایستاده بودند و هیچ تحرکی نداشتند. تا وقتی که نیروی انتظامی آمد. . . . . این وضعیت تا شب ادامه داشت تا این‌که تجمع‌کنندگان مسیر اصلی بندر امام که جاده‌یی ترانزیتی است را بستند و (. . .). اما بستن چنین جاده‌یی که اهمیت راهبردی دارد با واکنش (. . .) نیروهای انتظامی مواجه شد. . . مردم کارد به استخوانشان رسیده. خسته شده بودند که ریختند بیرون. نه دست‌نشانده خارجند و نه دسترسی به عوامل خارجی دارند. . . . نیروهای امنیتی، شنبه و یکشنبه وارد شهرک‌های اطراف و ماهشهر شدند و آخرین محله شهرک طالقانی بود: "وقتی آمدند، مردم حتی سنگ هم پرت نکردند. نشسته بودند." آنها برای متفرق‌کردن تجمع‌کنندگان شروع به تیراندازی هوایی کردند و مردم هم ورودی شهرک طالقانی روی زمین خوابیدند که تیر به آنها نخورد. . .

حامد که ساکن شهرک چمران است و در محل درگیریها حاضر بوده، می‌گوید: ". . . اینجا هیچ آسیبی به شهر نرسیده. نه خرابی ایجاد کردیم، نه چیزی. فقط معترضان سر فلکه راه را بستند که شرکتی‌ها سر کار نروند؛ همین. . .».

این سایت حکومتی درباره آمار قربانیان می‌نویسد: «اهالی درباره‌ٔ تعداد کشته‌شدگان در هر دو شهرک عددهای مختلفی می‌گویند. اما آنچه قطعی به‌نظر می‌رسد این است که در میان کشته‌شدگان افراد عادی هم حضور داشته‌اند. . . . عدد دقیق درباره کسانی که در حوادث ماهشهر جانشان را از دست دادند، وجود ندارد. . .

. . . حبیب می‌گوید وقتی برای تماشای اعتراضها ایستاده بود یک گلوله هم به قفسه‌ٔ سینه‌ٔ او خورده. . .

یونس می‌گوید: "سر بساطم بودم، مشتری داشتم، خرید می‌کردند، می‌رفتند و می‌آمدند. همین که دیدم جلوتر درگیری شده، می‌خواستم جمع کنم و به خانه برگردم. در ماشین را که باز کردم احساس کردم برق من را گرفت. نفهمیدم تیر بود. افتادم. بچه‌ها گفتند تیر! تیر خورده! فقط می‌شنیدم. چشم‌هایم بسته بود". . . .

هاشم گفت: مردی شصت‌ساله است که مدتها پیش شغل تراشکاری را رها کرده و مسافرکش شده است. او می‌گوید بعد از گرانی بنزین ناچار است این شغل را هم رها کند چون سهمیه‌ٔ بنزین ندارد و حالا می‌خواهد برای کار به یزد برود. . .».

برخی رسانه‌های حکومتی ناگزیر به اعتراف شده و نوشتند: «فیلمها و روایتهای غیررسمی می‌گویند این افراد پس از آن‌که به نیزارها پناه می‌برند مورد شلیک گلوله قرار می‌گیرند و همزمان صدای شیون و زاری بلند است». (سایت حکومتی خبر فوری ۲۷آذر ۹۸)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/027c3e67-ca53-4812-843b-05f67f1904c6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات