728 x 90

انقلاب دمکراتیک ایران: واقعیتی که دیگر نمی‌توان آن را انکار کرد

قیام ایران
قیام ایران

سایت نیوز ۱۸ هندوستان روز شنبه ۵آذر ۱۴۰۱: انقلاب دمکراتیک ایران واقعیتی که دیگر نمی‌توان آن را انکار کرد.
مقاله‌ای به قلم دکتر بهروز پویان دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران است. وی استادیار یکی از دانشگاه‌های تهران است. در حالی که از داخل ایران می‌نویسد، برای امنیتش نامش تغییر کرده است. نظرات بیان شده شخصی است.
در این مقاله آمده است:
بیش از شصت روز از آغاز قیام مردم ایران می‌گذرد. هرکس با تاریخ معاصر ایران آشنا باشد می‌داند که این آخرین مرحله از تاریخ صد ساله مبارزه ایرانیان برای آزادی، برابری و دموکراسی است.
در طول این ۱۰۰سال، ایرانیان با ظلم و ستم از سوی دیکتاتوری خاندان پهلوی و به‌دنبال آن حکومت تئوکراسی حاکم مواجه بوده‌اند که این دومی با کمک سیاست‌های مماشات‌گرایانه غربیها همراه بوده است. اما ایرانیان با وجود هزینه بسیار سنگین، هرگز از آزادی و برابری طلبی دست برنداشتند.
حدود ۴۰سال پیش سازمان مجاهدین خلق ایران یک مقاومت سراسری را علیه آخوندها آغاز کرد و امروز شاهد فراگیر شدن مرحله نهایی آن در سراسر ایران هستیم.
واقعیت این است که سالها شکاف جدی بین جامعه ایران و رژیم آخوندی وجود دارد و این امر ایران را مستعد انقلاب بزرگ دمکراتیک کرده است. این موضوع به‌ویژه در قیام سراسری دیماه ۱۳۹۶ و دیماه ۱۳۹۷ که شعارهای مردم تمامیت نظام را هدف گرفته بود، بدون این‌که فرقی بین جناح اصلاح‌طلب و اصول‌گرا قائل شود، بسیار روشن و برجسته شد. با این حال، سیاست غالب در غرب، به‌ویژه در اروپا، مماشات بود. این سیاست تلاشی هدفمند برای نادیده گرفتن وضعیت انفجاری جامعه ایران و ادامه تمرکز بر انجام معاملاتی انجام داد که در نهایت به رژیم آخوندها کمک کند. اما اکنون که بیش از ۶۰روز است که قیام مردم ایران ادامه دارد، جهان مجبور به شنیدن صدای این انقلاب شده است، هر چند هنوز تصمیم جدی برای ایستادن در کنار مردم و مقاومت ایران نگرفته است... .
استراتژی انقلاب دمکراتیک تأکید بر حق دفاع مشروع در برابر خشونت سیستماتیک رژیم است. این همان روش و مدلی است که یگانهای مقاومت مجاهدین خلق در چند سال گذشته هر روزه علیه مراکز سرکوب به کار می‌برند. متأسفانه، جامعه بین‌المللی تا حد زیادی از درک واقعیت مخالفت ایرانیان با نیروهای سرکوبگر و هم‌چنین این واقعیت ساده که این مخالفت سازماندهی شده است، ناکام مانده است.
دانشگاه‌ها نقش برجسته‌ای در این قیام داشته‌اند. به‌عنوان کسی که دائماً با جامعه دانشگاهی در تماس هستم، اغلب می‌شنوم که دانشجویان می‌گویند که واحدهای مقاومت وابسته به مجاهدین خلق نقش اساسی در سازماندهی قیام دارند. برخی از دوستان من که دبیر یا مدیر دبیرستان هستند چندین بار به من گفته‌اند که برخی از دانش‌آموزان آنها به صراحت می‌گویند که تشکیلات کار واحدهای مقاومت است.
زنان نقشی کلیدی در این انقلاب ایفا می‌کنند، همان‌طور که از رویت خاص آنها در این قیام مشهود است. این اصلاً بدون ریشه تاریخی نیست. در طول ۴۰سال گذشته، دهها هزار زن به‌دلیل مخالفت با رژیم و حمایت از برقراری دموکراسی، آزادی و برابری کشته شده‌اند. مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون، سالها الگوی زنان فعال بوده است.
اکنون زنگ یک تحول عظیم انقلابی در ایران به صدا درآمده است. جامعه جهانی باید هر چه زودتر این واقعیت را بشناسد و با آن سازگار شود.
اولین قدم به‌رسمیت شناختن حق مردم ایران برای مقاومت در برابر جنایات سیستمی است که علیه آنها انجام شده است. اعمال تحریم‌های جدی و بستن سفارتخانه‌های رژیم و برقراری گفتگو با مقاومت ایران، گام های عملی بعدی برای نشان دادن این است که غرب تصمیم گرفته است سیاست خود را با واقعیت اجتناب‌ناپذیر سرنگونی آخوندها هماهنگ کند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5b270a9a-50a3-4e47-82fe-c035cfdffed6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات