728 x 90

ایستادگی و برانگیختن وجدانهای بیدار

سخن روز
سخن روز

فضاحت معامله شرم‌آور با یک رژیم تروریستی از یک‌سو، ایستادگی و مقابله با این معامله از سوی دیگر، دولت بلژیک را زیر سنگین‌ترین فشارها قرار داده است. رسوایی زدوبند با بانکدار تروریسم آن‌چنان است که وجدانهای بیدار مردم بلژیک را برانگیخته تا به‌نخست‌وزیر این کشور بگویند «آبروی کشور ما را در همهٔ دنیا برده‌اید!».

روز پنجشنبه ۱۷تیر در یک جلسهٔ پارلمان بلژیک با حضور نخست‌وزیر، «پیتر د روور» رئیس فراکسیون اتحاد نوین فلامان، با اشاره به اسدالله اسدی، دیپلمات-تروریست رژیم به‌نخست‌وزیر گفت: «شما دارید یک تروریست محکوم شده را که قصد داشته در یک سالن با ابعاد استادیوم ورزشی بمب‌گذاری کند عفو می‌کنید»، راه‌حل گروگانهای بلژیکی «کرنش کردن» در برابر بانکدار تروریسم نیست چرا که «تنها باعث می‌شود رژیم ایران گروگانهای بیشتری بگیرد». سخنانی که با کف زدن بسیاری از اعضای پارلمان روبه‌رو شد.

همزمان تحصن و اعتراض اشرف‌نشانها در شهرهای مختلف اروپا و آمریکا ادامه دارد و موج موضع‌گیری شخصیت‌های برجسته و نهادها و سازمانها هم در جریان است.

چهار تن از برندگان نوبل به‌نخست‌وزیر بلژیک نوشتند: «تصویب این قرارداد توسط پارلمان بلژیک باعث گسترش تروریسم در سراسر جهان خواهد شد». جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا ضمن تأکید بر این‌که «ایالات متحده به‌شدت این معاهده را محکوم می‌کند»، معاهدهٔ «پیشنهادی بلژیک با رژیم ایران» را «به‌روشنی بیدادگرانه» خواند، چرا که با آزادی اسدی «یک سابقهٔ وحشتناک» از کرنش در برابر تروریسم آخوندی را به‌وجود می‌آورد.

سناتور جوزف لیبرمن همراه با مارک والاس، مدیر یوآنی در بیانیه‌یی این معاهده را «بدعتی خطرناک برای جامعهٔ بین‌المللی» نامیدند که رژیم ایران را تشویق می‌کند «سیاست شنیع گروگان‌گیری» را بیشتر کند و از گروگانها «به‌عنوان ابزار چانه‌زنی برای گرفتن امتیازات استفاده کند». سناتور لیبرمن و والاس آنگاه تأکید کردند «جامعه جهانی باید در مقابل رژیم ایران بایستد».

اطلاعیهٔ سخنگوی سیاست خارجی حزب سبزهای اتریش هم با این تیتر آغاز می‌شود که «زنگ‌های خطر باید اینجا به‌صدا درآیند» و تأکید می‌کند که این اقدام بلژیک «دیپلماسی بین‌المللی را شدیداً متزلزل کرده است». حزب سبزهای اتریش تأکید می‌کند «ما سبزها همبستگی خود را با اعتراضات جامعه ایرانی» برای مقابله با لایحهٔ دولت بلژیک «اعلام می‌کنیم».

خاویر سارسالخوس نمایندهٔ پارلمان اروپا «از امضای معاهده میان بلژیک و رژیم ایران... عمیقاً ابراز تأسف» می‌کند و از پارلمان بلژیک می‌خواهد آن را رد کند. آنا میشل آسیماکوپولو نمایندهٔ یونان در پارلمان اروپا نیز تأکید می‌کند «بلژیک نباید خانهٔ امنی برای تروریستها باشد». دیوید لگا عضو پارلمان اروپا از سوئد نیز می‌گوید «بلژیک اولین قدم خطرناک را برداشته» که «جان اروپاییان را به‌خطر می‌اندازد» و تأکید می‌کند استرداد اسدی «نباید هیچگاه اتفاق بیفتد».

سازمان خبات کردستان ایران در بیانیه‌یی «طرح دولت بلژیک برای تحویل تروریستها به‌رژیم آخوندی» را محکوم می‌کند. این سازمان تأکید می‌کند که «بر این باور است هر نوع توافق با رژیم آخوندی... اعمال و اقدامات تروریستی و خرابکارانه» آن را «در کشورهای اروپایی» بیشتر خواهد کرد. مرکز حقوق‌بشر آذربایجان نیز در نامه به‌نخست‌وزیر بلژیک معاهدهٔ این کشور با رژیم آخوندی را «باور نکردنی» نامید.

اینگونه، مقاومت ایران در کارزاری فشرده وجدانهای بیدار را در برابر مماشات کثیف و رسوا با رژیم آخوندی برانگیخته است. آن‌چنان که برخلاف آنچه مماشاتگران و رژیم می‌خواستند این لایحه بی‌سر و صدا نهایی شود، اکنون برای دولت بلژیک تبدیل به‌یک بحران و مسألهٔ جدی روی میز شده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/aca990c4-8eef-4b1b-98e1-9d2b683f2876"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات