728 x 90

تحریم تسلیحاتی در شورای امنیت یا چکاندن مکانیزم ماشه؟

شورای امنیت سازمان ملل
شورای امنیت سازمان ملل

سفیر آمریکا در شورای امنیت روز گذشته جمعه ۱۷مردادماه در مورد بررسی قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران به کشورهای روسیه و چین هشدار داد: «در صورت جلوگیری از تصویب قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، در شمار بزرگترین حامیان تروریسم در جهان قرار خواهند گرفت».
به گزارش آسوشیتدپرس، کلی کرافت گفت امیدوار است روسیه و چین‌ «حامیان حکومتی که حامی شماره یک تروریسم در جهان است، نباشند» و «اهمیت صلح در خاورمیانه را درک کنند».

وزیر خارجه آمریکا پیش‌تر اعلام کرده است که با ارائه پیش‌نویس تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران به شورای امنیت می‌خواهد مطمئن شود رژیم ایران، امنیت دیگر کشورها را به خطر نمی‌اندازد. این قطعنامه روز سه‌شنبه۲۱ مرداد (۱۱ اوت) در شورای امنیت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

خبرگزاری فرانسه از منابع دیپلماتیک در سازمان ملل متحد نقل‌قول کرد که شورای امنیت، پیش‌نویس آمریکا درباره تمدید تحریم تسلیحاتی رژیم ایران را رد خواهد کرد. این خبرگزاری به‌نقل از دیپلماتها گفت میزان مخالفت با پیش‌نویس آمریکا "به شکل فعلی" به حدی است که آمریکا احتمالاً نخواهد توانست ۹ رأی لازم برای واداشتن روسیه و چین برای استفاده از حق وتو به دست بیاورد.

گفتنی است که کشورهای آلمان، فرانسه و انگلستان، سه کشوری که در توافق هسته‌یی با رژیم ایران نقش داشتند در اواخر ماه ژوئن گفته بودند از تلاش‌های آمریکا برای اعمال مجدد تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه رژیم ایران حمایت نمی‌کنند. این کشورها همزمان نگرانی خود را از رفع تحریم‌های تسلیحاتی رژیم ایران اعلام کرده‌اند اما گفته‌اند، "اولویت" آنها حفظ توافق هسته‌یی (برجام) با این رژیم است.

لازم به یادآوری است که در بیانیه‌یی که روز جمعه ۱۷مرداد کاخ‌سفید صادر کرد، آمده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود در خصوص انفجار بیروت و تمدید تحریم تسلیحاتی ایران صحبت کرده است. جاد دیر معاون مطبوعاتی کاخ‌سفید در توئیت خود اشاره کرده است که دونالد ترامپ و امانوئل مکرون در خصوص اهمیت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران توسط سازمان ملل رایزنی کردند. وی جزییات بیشتری در خصوص مذاکرات رهبران آمریکا و فرانسه در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ارئه نکرده است.

تحلیلگران امور سیاسی گفتند، ممکن است کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شورای امنیت در نهایت با تمدید کوتاه مدت تحریم تسلیحاتی اگر چنین کاری به حفظ برجام کمک کند، موافق باشند.
بطوریکه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اخیراً گفت "مأموریت شورای امنیت، حفظ صلح و امنیت بین‌المللی است. اگر شورا اجازه علنی خرید و فروش سلاح به بزرگ‌ترین دولت حامی تروریسم در جهان را بدهد کاملاً این مأموریت را به سخره گرفته است."
آمریکا پیش از این گفته است که اگر پیش‌نویس این کشور در شورای امنیت رأی نیاورد، به مکانیسم "بازگشت خود به خود تحریم ها" (موسوم به ماشه) که منجر به از سرگیری کلیه تحریم‌های سازمان ملل علیه رژیم ایران می‌شود، متوسل خواهد شد.
گفتنی است که این بخشی از توافق اتمی ۲۰۱۵، برجام، بود تا در صورتی که ثابت شود رژیم ایران توافق را نقض کرده از آن استفاده شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a083d647-fbc4-414f-80ef-1209c0d8dad8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات