728 x 90

جشن پیروزی بایدن و تبریکات رؤسای کشورها

انتخابات آمریکا
انتخابات آمریکا

شنبه شب ۷نوامبر۲۰۲۰ (۱۷آبان ۹۹) جشن پیروزی بایدن به‌عنوان چهل و ششمین رئیس‌جمهور آمریکا به همراه معاونش کاملاً هریس، برگزار شد.

بایدن در سخنرانی‌اش از جمله گفت:

«ما با بیشترین آرایی که تابه‌حال می‌توانست در انتخابات ریاست‌جمهوری و در تاریخ کشورمان به‌دست بیاید پیروز شدیم. ۷۴میلیون. . باید اعتراف کنم که خودم نیز حیرت‌زده شدم. امشب همه مردم آمریکا، همه شهرها و همه بخشهای کشور و در واقع همه جهان ما را تماشا می‌کنند. ... من متعهد می‌شوم که رئیس جمهوری باشم نه برای تفرقه و جدایی، بلکه برای وحدت. رئیس جمهوری که ایالتها را به‌صورت قرمز و آبی نمی‌بیند، بلکه همه را به‌صورت ایالات متحده آمریکا می‌بیند.

من از صمیم قلبم با اعتمادی که به من شده کار می‌کنم تا اعتماد همه شما را برانگیزم و این چیزی است که به اعتقاد من آمریکا برای آن به‌وجود آمده است ... ... .

شما یکنفر از خودتان را در کاخ‌سفید خواهید داشت. و جیل یک بانوی اول بسیار عالی خواهد بود. من بسیار به او افتخار می‌کنم. هم‌چنین بسیار مفتخرم که در کنار یک معاون رئیس جمهور عالی باشم، هم‌چنانکه از کاملا هریس شنیدید، او نیز به‌عنوان اولین زن و اولین زن سیاهپوست، کاری تاریخی خواهد کرد. اولین زن با اصالت آسیای جنوبی. اولین دختر از یک خانواده مهاجر که در تاریخ ما به چنین انتخابی نائل آمده است.

به همه شما که داوطلبانه برای جمع‌آوری آرا در این شرایط سخت کرونا کار کردید، مقامات منتخب محلی، شما استحقاق یک تشکر ویژه از طرف همه ملت را دارید. ...

اما خطاب به تیم کارزار انتخاباتی‌ام و همه آنهایی که داوطلب شدند و همه کسانی که از خودشان بسیار مایه گذاشتند که چیین لحظاتی را محقق کنند، باید بگویم من همه اینها را به شما مدیونم...

همه شماهایی که به پرزیدنت ترامپ رأی دادید، من امشب دلسردی شما را درک می‌کنم. من خودم نیز دو بار شکست خوردم. اما حالا بیایید به همدیگر فرصت دوباره‌ای بدهیم.

الان زمان آن رسیده که گفتارهای خشن را کنار بگذاریم، عصبانیتها را پاپین بیاوریم، همدیگر را دوباره ببینیم، حرف همدیگر را دوباره بشنویم و جلو برویم. ما باید رفتار خصمانه با مخالفانمان را متوقف کنیم. آنها دشمن ما نیستند. آنها آمریکایی هستند. آنها آمریکایی هستند.

انجیل به ما می‌گوید برای هر کاری زمانی هست، زمانی برای ساختن، زمانی برای درو کردن و زمانی برای کاشتن و زمانی برای آشتی و سازگاری. اکنون زمان آشتی در آمریکاست. کارزار ما اکنون به پایان رسیده است.

دوستان، من یک دموکرات سربلند هستم. ولی من به‌عنوان یک رئیس‌جمهور آمریکا حکومت می‌کنم. من برای کسانی که به من رأی نداند، سخت کار می‌کنم همان‌گونه که برای کسانی که رأی دادند. بیایید تا این دوران تاریک شیطان‌سازی در آمریکا را همینجا و همین الآن خاتمه دهیم. سرپیچی دموکراتها و جمهوریخواهان در همکاری با یکدیگر، یک نیروی مرموز ورای کنترل ما نیست، بلکه یک تصمیم است، انتخاب ماست که به جای تصمیم به عدم همکاری، تصمیم به همکاری بگیریم. من معتقدم که این بخشی از قدرت مردم آمریکاست به ما داده شده. آنها می‌خواهند ما در مسیر منافع آنها با هم همکاری کنیم. این انتخاب من است.من از کنگره می‌خواهم، دموکراتها و جمهوریخواهان به یکسان با من همکاری را انتخاب کنند.»

کاملا هریس، به‌عنوان نخستین زنی که به مقام معاون رئیس‌جمهوری در آمریکا می‌رسد، در سخنرانی خود که قبل از سخنرانی بایدن ایراد شد، به مبازرات زنان و به‌خصوص زنان رنگین پوست در آمریکا برای دستیابی به حق رأی و برابری پرداخت و از جمله گفت:

«شب بخیر، متشکرم، نماینده کنگره جان لوئیس قبل از فوتش نوشت دموکراسی حرف نیست بلکه عمل است و منظور او این بود دموکراسی آمریکا تضمین شده نیست تنها زمانی قوی است که اراده کنیم به‌خاطر آن بجنگیم... ... . .

خطاب به پرسنل کارزارمان و تیم داوطلبین که خارق‌العاده بودند و من متشکرم از این‌که مردمی را به این پروسه دموکراتیک آوردید که بیش از هر زمان دیگری بود. و برای تحقق این پیروزی خطاب به کارمندان حوزه‌ها رأی‌گیری و مقامات انتخاباتی در سراسر کشورمان که به‌طور خستگی‌ناپذیری کار کردند تا که هر رایی شمرده شود می‌گویم کل کشورمان به شما مدیون است. شما از درستی دموکراسی ما حفاظت کردید. و خطاب به مردم آمریکا که کشور زیبای ما را می‌سازند متشکرم، به‌خاطر شرکت بی‌سابقه‌تان که شنیده شدن صدایتان را محقق کرد.

و من می‌دانم که زمان پرچالشی به‌خصوص در چند ماه گذشته داشته‌ایم. درد و اسف و اندوه و نگرانی و درگیریها بود ولی ما شاهد شجاعت و پایداری و روح سخاوتمند شما نیز بوده‌ایم.

برای ۴سال پیش رفتید و برای برابری و عدالت سازماندهی کردید برای حیاتمان و برای سیاره مان و بعد شما رأی دادید. ... ... .

زنان سیاه پوست و آسیایی و آمریکای لاتین و زنان سفید پوست آمریکایی در سراسر تاریخ کشورمان راه را برای این لحظه در این شب هموار نمودند.

زنانی که برای برابری و آزادی و عدالت برای همه، بسیار جنگیدند و فداکاری کردند از جمله برای زنان سیاه پوست آمریکایی که اغلب به آنها توجه نشده و ثابت کردند که بن مایه دموکراسی هستند.

تمامی زنانی که برای تضمین و حفاظت از حق رأی دادن بیش از یک قرن است که کار می‌کنند، یک صد سال پیش با متمم ۱۹ قانون اساسی و ۵۵سال پیش با قانون حق رأی و اکنون در سال۲۰۲۰‍ با نسل جدیدی از زنان در کشورمان که رأی دادند و هم‌چنان برای حق اساسی رأی دادن و شنیده شدن خود، می‌جنگند» (تلویزیون سی اسپن ۱۸آبان۹۹).

به‌دنبال اعلام جو بایدن به‌عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیامهای تبریک از سوی سران و مقامات کشورهای مختلف جهان برای وی ارسال شد.

بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلستان، ماکرون رئیس‌جمهور فرانسه، مرکل صدراعظم آلمان، جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا، پدرو سانچز نخست‌وزیر اسپانیا و عبدالفتاح السیسی رئیس‌جمهور مصر، رئیس‌جمهور لهستان، نخست‌وزیر یونان، نخست‌وزیر ایرلند، رئیس‌جمهور لبنان و امیر قطر، ملک عبدالله از اردن، نخست‌وزیر عراق، وزیر خارجه ایتالیا به بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده آمریکا تبریک گفتند.

در آمریکا نیز شماری از چهره‌های شناخته شده جمهوریخواه مانند میت رامنی و جب بوش و آریل فلاشر سخنگوی بوش پسر، به بایدن تبریک گفتند.

بایدن و معاونش هریس متعاقباً تبریکاتی از نخست‌وزیر هند، نخست‌وزیر پاکستان، رئیس‌جمهور آلبانی و محمود عباس رئیس دولت فلسطین و هم‌چنین نخست‌وزیر اسراییل دریافت کردند.

نتانیاهو طی سخنانی در جلسه کابینه‌اش ضمن تشکر از ترامپ به بایدن تبریک گفت و او را دوست ۴۰ساله خود توصیف کرد.

محمود عباس رئیس دولت فلسطین گفت:‌ من خواستار همکاری با رئیس‌جمهور منتخب و دولت او برای تقویت روابط فلسطین و آمریکا هستم تا بتوانیم آزادی، استقلال، عدالت و کرامت انسانی را برای مردم به‌دست آورده و صلح و ثبات و امنیت را برای همه در این منطقه از جهان برقرار کنیم».

در آلبانی رئیس‌جمهور ایلیر متا طی توئیتی خطاب به بایدن نوشت: تبریک به جو بایدن و کاملاً هریس برای پیروزی آنها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا. علاقمند به کار با جو بایدن برای تقویت روابط و همکاری استراتژیک مان هستم.

ادی راما نخست‌وزیر آلبانی نیز ضمن تبریک به بایدن نوشت: با تبریک به رئیس‌جمهور منتخب جو بایدن برای پیروزی چشمگیر وی. خوشحالم که به همکاری در جهت تقویت بیشتر مشارکت استراتژیک خود با ایالات متحده ادامه می‌دهم.

سالی بریشا نخست‌وزیر سابق آلبانی نیز پیروزی بایدن را تبریک گفت (تلویزیون سی اسپن ۱۸آبان۹۹).

از سوی دیگر، لحظاتی بعد از اعلام پیروزی بایدن، تیم حقوقی و کارزار انتخاباتی ترامپ قویاً به اعتراض پرداختند و ترامپ توئیت کرد که با اختلاف زیاد برنده حقیقی انتخابات است.

به گزارش فاکس نیوز دونالد ترامپ در اطلاعیه‌اش گفت: واقعیت ساده این است که این انتخابات با تمام شدن فاصله زیادی دارد . آرا قانونی مشخص می‌کنند چه کسی رئیس جمهور است و نه مطبوعات. از روز دوشنبه کارزار ما ارائه کیس ما در مقابل دادگاه برای تضمین این‌که قوانین انتخابات کاملاً رعایت شده و برنده واقعی انتخاب گردد را شروع خواهد کرد.

روز یکشنبه ۱۸آبان ترامپ طی یک رشته توئیت اعلام کرد:

ما باید به رأی‌ها نگاه کنیم. ما در آغاز مرحله جدول‌بندی انتخابات هستیم. ما باید دعاوی مربوط به تخلفات انتخابات را ببینیم . ما شاهد تعدادی استشهاد مبنی بر وجود آرای تقلبی هستیم. ما تاریخچه‌ای از مشکلات در انتخابات در این کشور داریم.

در پنسیلوانیا، شما از جانب یک قاضی دیوانعالی دستور داشتید که آرای دریافت شده بعد از اتمام زمانبندی انتخاباتی را در دسته‌های جداگانه قرار دهید. (واقعیتها) دخالت قاضی آلیتو را الزامی کرد. این شامل گروه زیادی از آرا می‌شود.

وقتی صحبت از اشکالات سیستماتیک می‌کنید، معنایش این است که این آرا چگونه راستی‌آزمایی شدند؟ برای همین اگر مشکلی در سیستم راستی‌آزمایی وجود دارد، عمیقاً کل انتخابات را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

آنچه مرا نگران می‌سازد این است که ما بیش از صدمیلیون آرای پستی در شهرهایی مانند فیلادلفیا و دیترویت که سابقه طولانی در مشکلات انتخاباتی دارند، داشته‌ایم.

ترامپ در توئیت دیگری نوشت: به نظر ما این افراد دزد هستند. ماشینهای این شهر بزرگ فاسد هستند. این یک انتخابات به سرقت رفته است.

کارزار انتخاباتی ترامپ شنبه شب ۱۸آبان با تأسیس یک حساب توئیتری تحت عنوان «اتاق جنگ ترامپ برای جمع‌آوری شکایتها در انتخابات آمریکا» نوشت:

«کمک به توقف سرکوب رأی دهندگان، توقف بی‌نظمی و تقلب! آنچه را می‌بینید به ما بگویید».

متعاقباً در این حساب توئیتری توئیتهای متعددی شامل اعتراضات گوناگون به شمارش آرا بدون حضور ناظران جمهوریخواه، رأی دادن کسانی که ساکن محل نبودند و رأیهای مردگان و اطفال زیر سن قانونی منتشر شد.

سناتور پت توومی از پنسیلوانیا ۱۸آبان در توئیتهای خود خاطرنشان کرده است که: اعلام رسانه‌ها در مورد نتایج انتخابات، پیشگویی است. نتیجه نهایی زمانی معلوم می‌شود که پروسه انتخابات تکمیل شود. و این بعد از آن خواهد بود که تمامی آرای قانونی شمرده شوند شکایتها حل شوند و هر بازشماری تکمیل شود.

در همین حال شنبه شب شب رویترز گزارش کرد:

در حالیکه جو بایدن رئیس‌جمهور انتخاب شده در انتخابات آمریکا در اولین سخنرانی خود در یک آمریکای عمیقاً شقه اعلام کرد زمان کنار گذاشتن اختلافات و التیام است، پرزیدنت ترامپ از پذیرش شکست در انتخابات خودداری کرده و بر ادامه مبارزه حقوقی علیه نتیجه اعلام شده پافشاری کرده است.

رویتر ۱۸آبان افزود: بنا به‌گفته یک فرد مطلع، بیل استیپن مدیر کمپین انتخاباتی ترامپ از هواداران او مصرانه خواسته است برای شرکت در سلسله تظاهرات و گردهماییهای که در سراسر آمریکا در حال شکل‌گیری است آماده باشند...

از سوی دیگر سی.ان.ان ۱۸آبان گزارش کرد: پرزیدنت ترامپ تاکنون از تلفن زدن به جو بایدن و پذیرش پیروزی او خودداری کرده است. او به ادعاهای ثابت نشده خود در مورد تقلب ادامه می‌دهد و تأکید می‌کند که در واقع او برنده انتخابات است. ولی این حقیقت ندارد. بنا به‌گفته دو منبع که در این رابطه مطلع هستند و به سی.ان.ان گفته‌اند، ما می‌دانیم که جرد کوشنر، مشاور ارشد و داماد ترامپ به رئیس‌جمهور پیشنهاد کرده که شکست را بپذیرد.

سناتورلیندزی گراهام که برای چهارمین دور برای سنای آمریکا انتخاب شده است، روز یکشنبه به فاکس نیوز گفت:

این یک انتخابات تعیین‌تکلیف ناشده است و رسانه‌های خبری نمی‌توانند تصمیم بگیرند چه کسی رئیس‌جمهور شود. اگر قرار بود رسانه‌ها تصمیم بگیرند هرگز یک رئیس‌جمهور جمهوریخواه نداشتیم.

تیم ترامپ تمامی آرای اولیه و غایب را در پنسیلوانیا با رأی غالب و رأی پستی را در پنسیلوانیا چک کرد و دریافت که بیش از ۱۰۰نفر از این رأی دهندگان مرده بودند.

۶نفر تا آنجایی که من مطمئن هستم بعد از آنکه مرده بودند رأی دادند به‌نظر می‌رسد که پنسیلوانیا هیچوقت از این وضع خارج نمی‌شود .

سناتورلینزی گراهام افزود: پرزیدنت ترامپ نباید شکست را بپذیرد در جورجیا کمتر از ۱۰هزار رأی باقی مانده است او در کارولینای شمالی هم پیروز می‌شود.

ما در آریزونا از ۹۰هزار رأی به ۲۰هزار رأی باقیمانده رسیده‌ایم. دعاوی پیرامون اشکال در سیستم وجود دارد

من می‌خواهم مردم پنسیلوانیا بگویند که چگونه ۶نفر بعد از مرگ می‌توانند رأی بدهند.

اگر من به‌جای رئیس‌جمهور ترامپ می‌بودم همه این موارد را به دادگاه ارجاع می‌دادم (تلویزیون فاکس نیوز ۱۸آبان).

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2b575a9e-817d-4287-a2f1-e407373280f6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات