728 x 90

سخنرانی نمایندگان کشورها در کنفرانس معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی در وین

کنفرانس معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی در وین
کنفرانس معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی در وین

در کنفرانس بررسی معاهدهٔ منع گسترش تسلیحات اتمی که در وین پایتخت اتریش برگزار می‌شود، نمایندگان کشورهای مختلف از جمله اتحادیهٔ اروپا، آلمان، انگلستان، سوئد، کانادا، بلژیک، ایتالیا، ژاپن، ایرلند، هلند، نیوزیلند، مکزیک، بر لزوم جلوگیری از دستیابی دیکتاتوری آخوندی به‌سلاح اتمی تأکید کردند و خواستار توقف توسعهٔ برنامهٔ اتمی و نقض ان.پی.تی. توسط رژیم شدند.

نمایندهٔ اتحادیه اروپا به‌نیابت از کشورهای عضو این اتحادیه و هم‌چنین کشورهای مقدونیهٔ شمالی، مونته‌نگرو، آلبانی، اوکراین، جمهوری مولداوی، بوسنی و هرزگوین، ایسلند و سن‌مارینو:

«اتحادیه اروپا بر عزم صریح خود مبنی بر این‌که (رژیم) ایران هرگز نباید سلاح اتمی تولید کند یا به‌آن دست یابد، تأکید می‌کند و تعهدات (رژیم) ایران در این زمینه و تعهدات بین‌المللی آن تحت معاهده NPt را یادآوری می‌کند. اتحادیه اروپا نسبت به گزارشهای متوالی آژانس... در مورد شتاب نگران‌کننده برنامه اتمی (رژیم) ایران که به‌شدت از تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) فاصله می‌گیرد، به‌ویژه در رابطه با گسترش ظرفیت غنی‌سازی اتمی و تولید اورانیوم بسیار غنی‌شده عمیقاً نگران است. اقدامات (رژیم) ایران که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد، خطرات بسیار مهمی را در ارتباط با گسترش تسلیحات اتمی دارد. اتحادیه اروپا قویاً از (رژیم) ایران می‌خواهد مسیر هشداردهنده اتمی خود را معکوس کند، بدون تأخیر بیشتر به‌تعهدات سیاسی خود در زمینه منع گسترش تسلیحات اتمی بازگردد و همه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام از جمله پروتکل الحاقی را از سر بگیرد... به‌عنوان یک اولویت امنیتی کلیدی، اتحادیه اروپا به سرمایه‌گذاری دیپلماتیک و سیاسی برای تضمین این‌که (رژیم) ایران به‌سلاح اتمی دست پیدا نمی‌کند، ادامه خواهد داد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان‌ملل متحد (۲۰۱۵) از (رژیم) ایران می‌خواهد که هیچ‌گونه فعالیتی در رابطه با موشکهای بالستیک طراحی‌شده برای حمل سلاحهای اتمی، از جمله پرتاب‌هایی با استفاده از چنین فن‌آوریهای بالستیک، انجام ندهد.

 

نمایندهٔ آلمان:

«نظارت دقیق و راستی‌آزمایی برنامه اتمی بسیار پیشرفته جمهوری اسلامی... برای اطمینان از این‌که (رژیم) ایران هرگز نباید سلاح اتمی تولید کند بسیار حیاتی است (رژیم). . ایران به غنی‌سازی و انباشت اورانیوم تا ۶۰درصد ادامه می‌دهد. این برای یک حکومت غیراتمی بی‌سابقه است (رژیم). . ایران هیچ توجیه غیرنظامی قابل قبولی برای تولید اورانیوم با غنای بالا ندارد. آلمان از (رژیم) ایران می‌خواهد از این مسیر خطرناک خارج شود و به‌تعهدات قانونی خود در چارچوب NPt و توافقنامه پادمان جامع پایبند باشد.

نمایندهٔ انگلستان:

«همکاری نکردن طولانی‌مدت (رژیم) ایران با آژانس در زمینه تعهدات پادمانی به‌طور قانونیالزام‌آور، سیستم پادمانی و اختیارات آژانس... را تضعیف می‌کند. برنامهٔ اتمی رو به‌رشد (رژیم) ایران اکنون بیش از هر زمان دیگری پیشرفته است و تهدیدی آشکار برای امنیت منطقه‌یی و جهانی است».

نمایندهٔ سوئد:

«شتاب نگران‌کننده برنامه اتمی (رژیم) ایران سؤالاتی را در مورد نیات (این رژیم)... ایجاد می‌کند

ما از (رژیم) ایران می‌خواهیم تمام اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آژانس قرار دهد... تلاش‌های دیپلماتیک و سیاسی باید به‌صورت فوری ادامه یابد تا اطمینان حاصل شود که (رژیم) ایران به‌سلاح اتمی دست پیدا نمی‌کند. سوئد خواستار اعمال مجدد فوری پروتکل الحاقی است».

نمایندهٔ کانادا:

«کانادا به‌شدت نگران تشدید تنشهای اتمی (رژیم) ایران، از جمله به‌کارگیری سانتریفوژهای پیشرفته و غنی‌سازی اورانیوم ۲۳۵ تا ۶۰درصد است که هیچ منطق صلح‌آمیز معتبری ندارند. همکاری محدود (رژیم) ایران با آژانس... برای حل و فصل مسائل پادمان مربوط به‌مکانهای اتمی اعلام‌نشده قبلی هم‌چنان عمیقاً نگران‌کننده است. ما از (رژیم) ایران می‌خواهیم که فوراً با آژانس برای حل و فصل همه مسائل باقی مانده همکاری کند».

نمایندهٔ بلژیک:

«ما عمیقاً نگران خروج روزافزون (رژیم) ایران از تعهداتش ذیل برجام و اجرای نامنظم توافقنامه پادمان هستیم. این فعالیت‌ها اعتمادی را که می‌توان به ماهیت منحصراً صلح‌آمیز برنامه اتمی آن داشت، از بین می‌برد. ما از (رژیم) ایران می‌خواهیم بدون تأخیر به‌اجرایکامل برجام و تمامی اقدامات شفاف‌سازی، از جمله اعمال پروتکل الحاقی بازگردد. ما همکاری بی‌قید و شرط، به‌موقع و کامل با آژانس را در بازسازی اعتماد ضروری می‌دانیم».

نمایندهٔ ایتالیا:

«گسترش فعالیت‌های اتمی (رژیم) ایران عمیقاً نگران‌کننده است. ما از (رژیم) ایران می‌خواهیم از فعالیت‌های مربوط به‌غنی‌سازی اورانیوم و ذخیره‌سازی مواد اتمی دست بکشد، بدون تأخیر بیشتر تعهدات سیاسی خود را در زمینه منع اشاعه اتمی حفظ و اجرا کند و کلیه اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام را به‌منظور شفاف‌سازی و حل و فصل مؤثر تمام مسائل پادمان باقی مانده بدون تأخیر بیشتر از سر بگیرد».

نمایندهٔ ژاپن:

«ژاپن نگرانی شدید خود را نسبت به‌ادامه اقدامات (رژیم) ایران که با تعهداتش از جمله ذخایر بی‌سابقه اورانیوم بسیار غنی‌شده مغایرت دارد، ابراز می‌کند. ژاپن هم‌چنین به‌شدت نگران مسائل پادمانی باقی مانده مربوط به مکانهای اعلام‌نشده در (رژیم) ایران است. ژاپن بار دیگر از (رژیم) ایران می‌خواهد که به‌طور کامل و بدون قید و شرط با آژانس همکاری کند».

نمایندهٔ ایرلند:

«ایرلند هم‌چنان نگران فعالیت‌های اتمی (رژیم) ایران در عدم پایبندی به برجام است. این امر هم‌چنان خطرات بسیار جدی اشاعه را به‌همراه دارد و پیامدهای زیانباری بر توانایی آژانس... در ارائه تضمین از ماهیت منحصراً صلح‌آمیز برنامه اتمی (رژیم) ایران دارد... ما مجدداً از (رژیم) ایران می‌خواهیم که فوراً برای انجام تعهدات قانونی خود و شفاف‌سازی و حل همه مسائل پادمان باقی مانده اقدام کند».

نمایندهٔ هلند:

«هلند بر عزم صریح خود مبنی بر این‌که (رژیم) ایران هرگز نباید به‌سلاح اتمی دست یابد، تأکید می‌کند. ما قویاً از (رژیم) ایران می‌خواهیم که مسیر هشداردهنده اتمی خود را معکوس کند، بدون تأخیر بیشتر به‌تعهدات سیاسی خود در زمینه عدم اشاعه اتمی بازگردد و تمامی اقدامات نظارتی و راستی‌آزمایی مرتبط با برجام، از جمله پروتکل الحاقی خود را از سر بگیرد».

نمایندهٔ نیوزیلند:

«نیوزیلند هم‌چنان نگران خطرات اشاعه مرتبط با فعالیت‌های اتمی کنونی (رژیم) ایران و محدود کردن فعالیت‌های نظارت و راستی‌آزمایی آژانس... است... صرف‌نظر از برجام، ضروری است که (رژیم) ایران به‌موضوعات پادمانهای باقی ماندهٔ آژانس... رسیدگی کند تا آژانس بتواند تضمین لازم را به‌طرف‌های ان.پی.تی مبنی بر صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی (رژیم) ایران ارائه دهد».

نمایندهٔ مکزیک:

«ما از همه طرف‌های مذاکرات جاری می‌خواهیم که از هیچ تلاشی برای این‌که برنامه اتمی (رژیم) ایران منحصراً غیرنظامی باقی بماند و در نتیجه کمک به‌ثبات خاورمیانه دریغ نکنند. اگر (رژیم) ایران می‌خواهد اعتمادسازی کند، باید به‌طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3a51a29d-6eeb-46e6-8e3d-f71bb44c4ecc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات