728 x 90

شبکه‌های اجتماعی و هشتگ‌های اعتراض به بازگشایی مدارس

بازگشایی مدارس
بازگشایی مدارس

روزنامه‌های حکومتی روز دوشنبه ۱۷شهریور باز هم به موضوع بازگشایی مدارس که بحرانی جدید را وارد جامعه و خصوصاً قشر ضعیف و کم‌درآمد کرده است پرداخته و ناچار از انعکاس واکنش‌های منفی مردمی شده‌اند.

همشهری نوشت: در شبکه‌های اجتماعی هشتگ‌هایی به راه افتاده در اعتراض به بازگشایی مدارس مثل #نه_به_بازگشایی_مدارس و #نه_به_شروع_سال_تحصیلی.

چالشی که از روزهای گذشته آغاز شده بود، بالا گرفت، تعداد زیادی از والدین گفتند فرزندانشان را در شرایط کرونا به مدرسه نمی‌فرستند. این مهم‌ترین تقابل میان پدر و مادرها و نظام آموزش و پرورش ایران است؛ پیامدی فراگیر برآمده از بحران کرونا.

با وجود ابلاغ دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای بازگشایی مدارس، به‌نظرمی‌رسد بسیاری از مدارس امکانات و منابع مالی مورد نیاز برای بازگشایی و استقبال از دانش‌آموزان را ندارند. به‌گفته رضا وهاب، پزشک، اجرای دستورالعمل‌های صادر شده ستاد ملی مقابله با کرونا در استانهای کم‌برخوردار با چالشهای جدی روبه‌رو است: «منابع مالی محدودی در اختیار وزارت آموزش و پرورش برای تأمین تجهیزات و امکانات برای باز کردن مدارس قرار گرفته است. نگرانی ما در بازگشایی‌ها بیشتر معطوف به استانهای کم‌برخوردار و محرومی است که در رده استانهای زرد یا سفید قرار دارند و دانش‌آموزان در این مناطق علاوه بر استفاده از نرم‌افزار شبکه شاد و برنامه‌های آموزشی تلویزیون، باید سر کلاس درس بروند. ممکن است در این مناطق به‌دلیل کمبود منابع مالی یا تجهیزاتی، نتوان همه پروتکل‌هایی را که ستاد ملی خواهان اجرای آن است به‌درستی اجرا کرد».

۷۷درصد والدین در پاسخ به این سؤال که آیا حاضرند فرزندانشان را در شرایط کنونی به مدرسه بفرستند، جواب منفی داده‌اند و تنها ۲۴درصد اعلام کرده‌اند که فرزند خود را به مدرسه می‌فرستند.

پاسخ‌هایی که نشان می‌دهد والدین نگرانی‌ها و تردیدهای جدی درباره بازگشایی مدارس، پروتکل‌های تدوین شده و امکانات بهداشتی پیش‌بینی شده در واحدهای آموزشی دارند. به‌گفته علی سلیمان‌پور، کارشناس مسائل آموزشی، وضعیت بهداشت بسیاری از مدارس کشور خصوصاً در استانهای محروم و به ظاهر برخوردار مناسب نیست،

«ماه‌هاست مدارس کشور به‌دلیل شیوع کرونا تعطیل شده است. اگر چندماه دیگر هم مدارس تعطیل شود، اتفاق خاصی برای بهبود وضعیت بهداشت در مدرسه نمی‌افتد. دلیل این موضوع نبود مطالبه‌گری از سوی والدین برای ارتقای وضعیت بهداشت مدارس است؛ مطالبه‌گری که هرگز از سوی والدین در سال‌های گذشته وجود نداشته است».

رسالت نیز نوشت: بازگشایی مدارس به‌صورت فیزیکی نسل‌کشی است، به‌ویژه برای قشر فقیر جامعه.

ستاره صبح نوشت: این نگرانی برای همه ما وجود دارد که کشور با موج سومی از بیماری کرونا در فصل پاییز مواجه شود و علاوه بر تلفات بسیار زیاد، موجب آسیب به کادر درمان و نظام سلامت کشور شود.

رسالت: با توجه به بحران کرونا از طرفی تمام ظرفیت بیمارستانها با بیماران کرونایی پرشده و دیگر جایی ندارند و از طرف دیگر، ابتلای همزمان به کرونا و آنفلوآنزا شبیه یک کابوس به نظر می‌رسد و همین موضوع اهمیت تزریق واکسن آنفلوآنزا برای همه افراد جامعه را روشن می‌کند».

«سیامک افاضلی» استراتژیست دارویی و از صاحب‌نظران در حوزه سلامت:

بازگشایی مدارس به‌دلیل شیوع کرونا و آنفلوآنزا، مصداق نسل‌کشی.

وی گفت: «ما متأسفانه با معضل جدی مدیریتی در کشور روبه‌رو هستیم و در هنگامی‌که می‌بایست کاری انجام بگیرد، کسی اقدامی نمی‌کند و درست در هنگامی‌که شرایط بحرانی است، همه می‌خواهند مشکل را حل کنند،

به‌محض بروز مسائل استراتژیک، مدیران خواب هستند و مواقعی که شرایط بحرانی است، همه تصمیم می‌گیرند تا اقدامی انجام دهند و معمولاً این اقدامات دیرهنگام است.

در مجموع ما در حوزه مدیریتی با معضل روبه‌رو هستیم و این مسأله نه در تولید واکسن که در گشایش مدارس و تصمیمات روزمره هم مشاهده می‌شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f356587b-5306-4882-9018-542beed0e3b9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات