728 x 90

طوفان انقلاب در لبنان وزیدن گرفته است

سخن روز
سخن روز

تظاهرکنندگان بیروت گفته‌اند ما پاکسازی بیروت از ویرانه‌های انفجار را رها کرده‌ایم و اول می‌خواهیم فضای سیاسی لبنان را پاکسازی کنیم. این بیانی است از سرعت و شتاب تحولات سیاسی در لبنان که بر آواربرداری و خاک‌برداری ویرانه‌های انفجار پیشی گرفته است و هم‌چنین بیان این واقعیت که انقلاب و پاکسازی فضای سیاسی لبنان از عناصر فاسد که عمدتاً وابسته به‌رژیم آخوندی هستند، بر هر کار دیگری اولویت دارد.

طوفانی که در پی انفجار مهیب بیروت برخاسته اکنون طومار حاکمیت لبنان را درمی‌نوردد. پس از استعفای چند تن از وزیران و نمایندگان پارلمان، امروز حسان دیاب نیز استعفا داد و کابینهٔ او سقوط کرد. روز دوشنبه(۲۰مرداد) تظاهرکنندگان برای سومین روز پیاپی به‌ خیابان‌ها ریختند و ضمن جشن گرفتن سقوط دولت، با تجمع در مقابل پارلمان لبنان و سنگباران بنای آن، خواهان انحلال پارلمان شدند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد: مردم لبنان به‌ استمرار قیام تا سرنگونی سران حکومت در بحبوحه خشم عمومی علیه انفجار ویرانگر فراخوان می‌دهند.

امروز دبیرکل سازمان ملل نیز در جلسه شورای امنیت ملل متحد که برای بررسی اوضاع لبنان تشکیل شده گفت: «باید صدای مردم لبنان شنیده شود و تحقیقات شفاف و اصلاحات اقتصادی در لبنان انجام شود. مردم لبنان خواستار حسابرسی از حاکمان و انجام اصلاحات هستند».

میشل عون با رسوایی تمام با انجام تحقیقات مخالفت کرده است؛ به‌این ترتیب تردیدی نیست که پس از کابینه، نوبت او که دست نشاندهٔ رژیم است، خواهد رسید.

وحشت رژیم از تحولات لبنان و سمت و سوی آن

رژیم از تحولات لبنان بسیار آشفته و نگران است چرا که همهٔ بساطی که طی این سالیان توسط حزب‌الشیطان در لبنان ساخته بود، در حال فروریختن و بر باد رفتن است. فاکس نیوز از بیروت گزارش داد: «تمامی شعارها در لبنان علیه رژیم ایران است».

جوانان لبنان در خیابان‌ها فریاد می‌زنند «انقلاب، انقلاب»!

روزنامه حکومتی آفتاب یزد(۲۰مرداد) با اشاره به‌ آغاز روند جارو شدن رژیم از لبنان نوشت: «در کنفرانسی که با ابتکارعمل فرانسه و حضور کشورهای عربی و غیرعربی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود، نامی از جمهوری اسلامی ایران، برای دعوت به‌حضور در این کنفرانس نبوده است».

این روزنامه در ادامه با اعتراف به‌ این‌که «کارشناسان در یک مورد اجماع دارند این‌که حوادث بعد از انفجار به‌ این سمت می‌رود که حزب‌الله را تضعیف کرده و تحت فشار قرار دهد» به‌ سناریو خطرناکی اشاره می‌کند که «هدف آن کشاندن مردم لبنان به‌ کف خیابان و ایجاد فضایی برای تقابل مردم و دولت است».

تأثیر قیام لبنان بر قیام عراق و بر منطقه

قیام مردم بیروت و آغاز فروریختن پایه‌های نفوذ رژیم در لبنان، در عراق هم تأثیرات انگیزاننده‌ای داشته است.

کمیته سازمانده انقلاب اکتبر عراق طی بیانیه‌ای، ضمن اعلام همبستگی خود با مردم لبنان نوشت: «انفجار بیروت خواسته قدرت‌طلبان فاسد و آخوندهای شرور حامی آنها در ایران و شبه‌نظامیانی است که برنامه‌های ولایت فقیه را برای کنترل پایتخت‌های کشورهای عربی پیش می‌برند».

این بیانیه می‌افزاید: «فصل‌مشترک مبارزه مردم لبنان و عراق... بازپس‌گرفتن میهن و حاکمیت مردمی آن است».

به این ترتیب روشن است که جریان قیام لبنان، روند جارو شدن رژیم از عراق را هم شتاب می‌بخشد.

تحولات لبنان تا همین جا بیانگر آن است که رژیم و حزب‌الله یک گام و یک مدار کیفی در تعادل‌قوا پایین رفته‌اند و این البته حداقل است که به‌ عقب هم برنمی‌گردد.

به‌طور مشخص، مطرح شدن برگزاری انتخابات زودرس، به‌ هر میزانی که تحت نظارت بین‌المللی انجام شود و از نفوذ و دخالت حاکمیت فاسد بری باشد، عاملی است که رژیم را بیشتر به‌ عقب خواهد راند؛ مانند عراق که در آنجا هم رژیم یک گام به‌ عقب رانده شده است. همین وضعیت به‌ شکل دیگری در سوریه هم قابل رؤیت است و رژیم زیر فشار سنگین نظامی چاره‌ای جز جمع کردن دست و پای خود از سوریه ندارد.

به‌دنبال استعفای دولت لبنان سخنگوی مجاهدین طی پیامی ضمن تبریک پیروزی‌های به‌دست آمده، به‌مردم و جوانان شورشگر لبنان گفت:

«این ابتدای راه است و باید تا بیرون کردن حزب شیطان از لبنان و ولی‌فقیه در ایران ادامه پیدا کند. گول نخورید و هوشیار باشید و نگذارید سیاست‌بازان اسقاطی فرصت‌طلب به‌ موج‌سواری و میوه‌چینی بپردازند و حاصل درد و رنج ملت لبنان را به‌یغما ببرند. «ثوره حتی النصر» این انقلابی است که باید تا پیروزی نهایی در لبنان و سوریه و عراق و ایران ادامه پیدا کند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d676e3f1-8c6e-415f-9b46-39386b699231"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات