728 x 90

عفو بین‌الملل: اقدامات رژیم ایران در تخریب گورهای جمعی مجرمانه و برای حذف آثار جنایت علیه بشریت است

عفو بین‌الملل - قتل عام ۶۷
عفو بین‌الملل - قتل عام ۶۷

عفو بین‌الملل روز ۱۶اردیبهشت در توئیتهای مختلف درباره تخریب گورهای جمعی قتل‌عام مجاهدین در سال۶۷ نوشت: مقام‌های رژیم ایران طی سالیان گذشته بارها اقدام به نابودی گورهای جمعی قربانیان کشتار۶۷ کرده‌اند. این اقدامات مجرمانه هستند و با هدف حذف شواهد و آثار جنایات علیه بشریت و محروم کردن خانواده‌های قربانیان و جامعه از دستیابی به حقیقت و عدالت صورت می‌گیرند

مقام‌های رژیم ایران با تخریب گورهای جمعی، پنهان کردن سرنوشت و محل دفن جان‌باختگان و آزار و تهدید شدید دادخواهان به ارتکاب جرایم «ناپدیدسازی قهری»، «شکنجه» و «سایر اعمال غیرانسانی» علیه خانواده‌های جان‌باختگان کشتار۶۷ در ابعادی و به‌نحوی ادامه می‌دهند که جنایت علیه بشریت به‌شمار می‌آید. گورهای جمعی در سراسر ایران باید به‌عنوان محل جرم به‌رسمیت شناخته شده و تحت حفاظت قرار گیرند.

 

بیانیه کمیته بین‌المللی «عدالت برای قربانیان قتل‌عام ۱۳۶۷ در ایران»

بیش از ۱۵۰ مقام سابق سازمان ملل متحد، کارشناسان مشهور بین‌المللی حقوق‌بشر و متخصصان حقوقی، روز دوشنبه در نامه‌یی به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، خواستار تشکیل یک کمیسیون تحقیق بین‌المللی در مورد قتل‌عام هزاران زندانیان سیاسی در ایران در سال۱۳۶۷ شدند.

گزارشگران ویژه سازمان ملل‌متحد می‌گویند: «ما از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد می‌خواهیم تا با ایجاد یک کمیسیون تحقیق در مورد اعدامهای گسترده فرا قضایی و ناپدید شدنهای اجباری در سال۱۹۸۸ به فرهنگ مصونیت از مجازات در ایران پایان دهد. ما از میشل باشله کمیسر عالی می‌خواهیم که از تأسیس چنین کمیسیونی حمایت کند».

 

خبرگزاری فرانسه: تحقیق بین‌المللی در مورد قتل‌عام مخالفان

خبرگزاری فرانسه روز ۱۵اردیبهشت گزارش داد: شماری از برندگان جایزه نوبل، رؤسای پیشین دولتها و مقامات بلندپایه پیشین سازمان ملل متحد، خواستار تحقیق بین‌المللی پیرامون قتل‌عام مخالفان در زندانهای ایران در سال۱۳۶۷ شده‌اند.

در نامه‌یی سرگشاده به خانم میشل باشله، کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد، که روز چهارشنبه منتشر شد، بیش از ۱۵۰تن از امضا کنندگان، از جامعه جهانی خواستند تا یک بررسی مستقل از جمله از طریق ایجاد تحقیقات بین‌المللی پشتیبانی کنند. کسانی که کشته شدند هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند.

 

اعلام وصول شکایت در مورد قتل‌عام ۶۷ توسط دبیرکل ملل متحد

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل‌متحد در پاسخ به سؤال خبرنگار الشرق‌الأوسط راجع به نامه۱۵۲ شخصیت بین‌المللی و کارشناسان حقوق‌بشر سازمان ملل و فراخوان آنها به تشکیل کمیسیون تحقیق در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی سال۶۷ گفت: آنها نامه را دیده‌اند و به بعضی از امضاکنندگان این نامه نیز جواب داده‌اند. در مورد موضوع کمیسیون حقیقت‌یاب بین‌المللی کشورهای عضو سازمان ملل باید تصمیم بگیرند. اما دفتر حقوق‌بشر ملل‌متحد و گزارشگر ویژه‌ ایران و هم‌چنین کمیسر عالی حقوق‌بشر بر ضرورت حسابرسی تأکید کرده‌اند.(سایت سازمان ملل‌متحد ۱۵اردیبهشت)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/46e8ff4b-3a67-4bf4-8aac-0f4fb414f4af"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات