728 x 90

علی مطهری: آیا این‌که ما در دنیا فقط دو دوست به نام سوریه و ونزوئلا داریم درست است؟

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس ارتجاع
علی مطهری، نماینده پیشین مجلس ارتجاع

علی مطهری در گفتگو با سایت حکومتی انصاف نیوز پنجشنبه ۱۱دی درباره‌ٔ مذاکره داخلی می‌گوید «گفت و گوها میان گروهها و جناح‌های مختلف سیاسی داخلی برای آن که مفید و دارای نتیجه باشد باید بر اساس فهم مشترک از مبانی فکری و عقیدتی باشد. مثلاً تا زمانی که ما فهم یکسانی از ولایت فقیه نداشته باشیم، در این گفت و گوها به نتیجه‌ٔ مطلوب نمی‌رسیم. برخی اصول‌گراها ولایت فقیه را فوق قانون و به‌معنی قدرت اجرایی می‌دانند در حالی که بسیاری از افراد دیگر ولایت فقیه را به‌معنی نظارت می‌دانند و ولی‌فقیه را ناظر و نه حاکم می‌دانند. یا در موضوع آزادی بیان، افراد و گروه‌هایی هستند که انتقاد از ولی‌فقیه و زیرمجموعه او را نمی‌پذیرند و گاهی آن را توهین تلقی می‌کنند. در حالی که افراد دیگری آن را جایز بلکه لازم می‌دانند. خود مقام رهبری در دسته دوم قرار می‌گیرند. همین طور در مقوله‌ٔ حفظ نظام باید فهم مشترکی در دو طرف وجود داشته باشد. برخی افراد و گروهها و شاخه‌های فکری مثل کیهان استفاده از هر وسیله‌ای را برای حفظ نظام مباح و مجاز می‌دانند و طرف مقابل چنین عقیده‌ای ندارد».

سؤال: اساساً مهمترین مسائل اختلافی در داخل چیست که هرازگاهی باعث تنش داخلی می‌شود؟

مطهری: «آیا اول باید آمریکا نابود شود بعد ما به توسعه بپردازیم یا نه، خود توسعه یکی از ابزارهایی است که ما را در مقابل زورگویی آمریکا قوی‌تر می‌کند. یکی دیگر از آن مسائل سیاست خارجی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور است. آیا سیاست خارجی امروز ما آن سیاست خارجی مطلوب اسلام است یا نه؟ آیا این‌که ما در دنیا فقط دو دوست به نام سوریه و ونزوئلا داریم و دو نیمه دوست هم به نام روسیه و چین داریم کافی است؟ و این‌که روابط ما با اکثر کشورهای اسلامی خوب نیست آیا امر مطلوبی است؟ مسأله دیگر این است که آیا تحمل تحریم‌ها اجتناب‌ناپذیر و ضروری است یا نه؟ همین طور نپذیرفتن عضویت در اف‌. ای‌. تی‌اف آیا اجتناب‌ناپذیر است یا برعکس است و پذیرفتن آن ضروری است؟ و به‌طور کلی آیا مردم ما باید این رنج‌ها را به‌خاطر هدف‌ها و آرمانهای خود تحمل کنند یا این طور نیست و بسیاری از این رنج‌ها غیرضروری و ناشی از عملکرد غلط ما در گذشته و حال بوده است؟ مثلاً چرا هنوز مردم ما باید تحریم‌های ناشی از گروگان‌گیری را تحمل کنند؟ یا چرا باید عوارض تسخیر سفارت عربستان و آتش زدن کنسولگری این کشور در مشهد را تحمل کنند؟ چرا باید خسارت هنگفتی به انگلستان پرداخت می‌شد بابت حمله به سفارتخانه این کشور و تخریب آن؟ باید راه طی شده ارزیابی شود و در آینده اصلاح شود.». (پایگاه خبری مدارا (رژیم) ۱۱دی)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7afe593c-9728-45a9-aa03-ae80233108f1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات