728 x 90

همراه با سؤالات شما- قسمت ۲۵

صدای شما از رادیو مجاهد

همراه با سئولات شما- قسمت ۲۵
همراه با سئولات شما- قسمت ۲۵

همراه با سئوالات شما- قسمت ۲۵

کنفرانس شورای مردمی

این روزها در آن روی سکه جنایت های بی حد و حصر رژیم در کشتار مردم توسط کرونا شاهد یک سری اقدامات مردمی تحت عنوان شوراهای مردمی هستیم که به میدان آمده و به کمک همدیگر شتافته اند در این برنامه می خواهیم نگاهی داشته باشیم به این تشکل و وظایف و تعهداتی که هر ایرانی آزاده در این دوران دارد.

به همین خاطر دعوت کردیم از برادر مجاهد رضامرادی تا به ما بپیوندند و به سوالاتمان در این خصوص پاسخ بدهند.

 

 

 

 

ابتدا کمی درباره سابقه تشکیل شوراهای مردمی و تاریخچه آن بگویید.

  1. شوراهای مردمی یک نهاد مردمی؛ اجتماعی و انقلابی و از پایین و از میان توده‌های مردم هستند که در رشد و گسترش وتکامل هر انقلابی تشکیل و به بلوغ می‌رسند و درعین حال عامل پیشرفت و تکامل هر مبارزه و انقلابی هم می‌شوند.  شوراهای مردمی در جنبش مردم ایران دارای سابقه دیرینه ای می باشد:‌
  2. در نهضت مشروطیت و به طور خاص در تبریز ما شاهد نهادهای خودجوش ومردمی هستیم که مردم به صورت جدی در امرتامین مایحتاج عمومی شهر تبریز و محله امیرخیز که در محاصره بود شرکت می‌جستند. شاید در تاریخ معاصر ایران این اولین جوانه‌های شوراهای مردمی بوده است.
  3. درجریان انقلاب ۵۷ به خصوص درواپسین ماه‌های انقلاب که شیرازه امور رژیم شاه از هم گسسته بود باز ما شاهد شکل گیری شوراهای مردمی هستیم که به اسم «کمیته‌های مردمی» شناخته می‌شدند و عملا امورات مختلف در محلات را سازماندهی می‌کردند اگرچه این پایه‌ها بعد از سلطه گرفتن خمینی به انحراف کشیده شد.
  4. برادر مسعود در دی ۹۶ طی در پیام شماره۲ خود تشکیل شوراهای مقاومت را با همین مضمون تاکید کردند: «هموطنان آزاده و جوانان شورشگر باید در اولین فرصت شوراهای مقاومت را در همه محلات و شهر‌ها و روستاها تشکیل بدهند و با کمک تیم ها، دسته و یکانهای ارتش آزادیبخش ملی کنترل مراکز و دوایر حکومتی، مخصوصا رادیو و تلویزیون را بدست بگیرند».

......

اصلا تشکیل این شوراها چه ضرورتی داردآیا اساسا نیاز به وجود آنها هست؟

  1. رژیم در فجایع اجتماعی نه می‌تواند و نه می‌خواهد که به مردم کمکی بکند.
  2. تنها راه جلوگیری از گسترش ابعاد مادی و غیر مادی مقابله با فجایع اجتماعی؛ همبستگی مردم است. همانگونه که با بروز اولین نشانه‌های فاجعه ملی سیل در کشور، خواهر مریم رجوی پیامی به تشکیل شوراهای مردمی فراخوان داد و به درستی اعلام کرد که تنها راه نجات مناطق گرفتار شده در این فاجعه، سازمان‌دهی کمکهای مردمی در قالب همین شوراهاست. همچنین در فاجعه کرونا نیز برادر مسعود در پیام شماره ۲۲ خود تاکید کردند؛ «شوراهای مردمی باید خدمات و امکانات درمانی در هر محله را در کنترل بگیرند و نیازهای مردم خود را تأمین کنند.»

وقتی درباره چنین تشکلی حرف میزنیم باید بتوانیم مشکلی را با استفاده از آنها در جامعه و از مردم حل کرد این شوراها چه هدفی رو دنبال میکنند؟

  1. شوراهای مردمی قبل از هر چیز بار اجتماعی دارند. یعنی تشکیل دهندگان آن الزاما اعضا و هواداران سازمان پیشتاز انقلابی یا نیروهای آزادیبخش نیستند بلکه می توانند هریک از مردم به جان آمده‌ای باشند که همزمان با تنفر از استبداد حاکم درعین حال دنبال راه فلاحی حتی مقطعی برای نجات مردم از معضلات مشخص اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی یا بلایای طبیعی و صنفی و امثال آن باشند و بالفعل برای رفع آن می‌کوشند و فعال می شوند.
  2. شوراهای مردمی دقیقاً به اصلی‌ترین نیازهای طبیعی مردم برای مقابله با فجایع اجتماعی مانند کرونا و نیازهایی که دارند پاسخ می‌دهد.
  3. در تمامی فجایع اجتماعی اعم از زلزله کرمانشاه ۹۶ و سیل فرودین۹۸ و کرونا اثبات شده است که «شوراهای مردمی» بر بستری از نیازهای اجتماعی؛ از حمایت و استقبال کامل مردمی برخوردار بوده و به دنباله خود قیامی را تدارک دیده است. به عنوان مثال زلزله ۹۶ و تشکل مردمی شکل گرفته حول آن زمینه قیام دی۹۶ را فراهم کرد و سیل فروردین۹۸ زمینه ساز قیام آبان ماه بود و این بار نیز تشکل‌های شورای مردمی در فاجعه کرونا می‌تواند زمینه ساز قیام بعدی باشد.

........

این شوراهای مردمی را چگونه باید شکل داد؟

  1. در جریان عمل با چنین شوراهای خودجوش مردمی مواجه هستیم؛
  2. شوراهای مردمی می توانند شامل هر صنف یا افراد هر محل یا محله یا در هر ترکیبی باشند . مثلا دانش آموزان یک کلاس یا یک مدرسه می توانند شورای مردمی خود را تشکیل دهند . یا دانشجویان یک دانشکده همین طور . یا جوانانی دریک محله می توانند به اعتبار همین هم محلی بودن یک شورای مردمی را تشکیل دهند . یا خانم های خانه دار دریک محله همین طور . و....آن چه درهمه این موارد ثابت است .حتی می توانند ترکیبی از قشرهای مختلف باشند . هر فردی در اطراف خود کسانی دارد که همان ها می توانند اعضای شوراهای مردمی او را تشکیل دهند که در فعالیت مشخصی درچهارچوب  تعریف شده فوق الذکر فعالشان نماید.

.....

اولا چرا رژیم دست به اقدام موثری نمیزند و بعد هم چرا از تشکیل همین شوراهای مردمی استقبال نمی کند؟

  1. در تشکیل شوراهای مردمی باید به این نکته توجه داشته باشیم که رژیم این نوع تشکل‌ها را بر نمی تابد  چرا که در وحشت از هر نوع تشکل مردمی به سر می برد و می ترسد که راه به قیام ببرد.
  2. این رژیم یک ماهیت ضد مردمی ضد انسانی و ضد ایرانی دارد و اگر قصد کمک داشت که اسمش رژیم ولایت فقیه نبود و کار به اینجا کشیده نمی شد.
  3. رژیم تمام ذخایر خودش را نگهداشته برای سرکوب و مخارج و هزینه تروریسمش
  4. همانطور که برادر مسعود در ارتباط با سیل فروردین۹۸ گفت: «واقعیت این است که سردمداران ولایت به عمد از دادن امکانات به مردم سرباز زدند تا سیل مردم را به خود مشغول کند و از خطر قیام وسرنگونی بگاهد». و در مورد فاجعه کرونا نیز همین مساله به صورت دیگری تکرار شد.

اگر بخواهیم الان دست به تشکیل شورای مردمی در محله یا منطقه خودمان بزنیم اولین گامهای  عملی این کار چیه؟

  1. اول از همه باید یک نفر پیشقدم برای کار باشد
  2. در گام بعدی باید دوستان و اقوام و آشنایانی که دارد به همکاری دعوت کند
  3. در گام بعدی باید ببیند محله آنها به چه چیزی نیاز دارد مثلا  سمپاشی یا ماسک یا دارو و غذا برای محرومین وو.و..و
  4. بعد باید به جمع آوری امکانات اقدام کنند چه در خودشان چه در دوستان و آشنایان
  5. وبعد باید وارد اقدامات عملی شوند.
  6. باید از کارهایشان فیلم وعکس تهیه کرده و به همان اسم شورای مردمی خودشان به مراجع مطمین بدهند
  7. در پایان هر مرحله از کار باید جمعبندی کنند و هم موضوع کار را ارتقا بدهند و هم اینکه تیم هاو نفرات جدیدی را جذب کنند.

..........

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/aff50159-6711-4569-9ae0-93a5d03ed068"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات