728 x 90

وحشت از چکیده شدن ماشه و بازگشت تحریم‌های سازمان ملل - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی امروز صحنه جنگ گرگ‌ها و وحشت از انزوای جهانی رژیم است.

کیهان خامنه‌ای در وحشت از چکیده شدن ماشه بازگشت تحریم‌های سازمان ملل توسط آمریکا به باند رقیب حمله کرده و نوشته است: «۳ مقام ایرانی به رویترز گفتند: تصمیم مقامات تهران بر این است که حتی به‌رغم فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران در شورای امنیت، تهران در برجام بماند و منتظر نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر آمریکا باشد».

کیهان در ادامه افزوده است: «تا لحظه تنظیم این گزارش، مقامات ایرانی این ادعای رویترز را تکذیب نکرده‌اند. در صورت صحیح بودن این خبر، این اقدام مقامات مذکور اقدامی خطرناک و خسارت‌بار است.

ارسال این پالس خطرناک مبنی بر این‌که «حتی اگر مکانیسم ماشه هم اجرا شود، ایران در برجام می‌ماند»، طرف مقابل را به گستاخی و اجرای این اقدام ضد (نظام) تشویق می‌کند».

کیهان خامنه‌ای در یادداشت روزش هم به همین موضوع پرداخته و نوشته است: «مگر قرار است در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه اتفاقی رخ دهد؟ کی قرار است برخی دست از ساده‌لوحی یا فریبکاری برداشته و بفهمند که حتی اگر بایدن دموکرات هم پیروز شود، تفاوتی در این پرونده رخ نخواهد داد. بایدن هم مانند ترامپ به‌دنبال تهدید برنامه موشکی (نظام) و نفوذ منطقه‌ای‌مان است».

روزنامه حکومتی اعتماد هم در بررسی روند عملی شدن مکانیزم ماشه نتیجه گرفته است: «آمریکا می‌تواند با توجه به مخالفتها به تنهایی در پایان ۳۰روز اعلام کند که قطعنامه‌های قبلی علیه (نظام) فعال شده‌اند».

سایر روزنامه‌های باند مغلوب هم با نگاه به نتایج انتخابات آمریکا برای نظام تنها چشم‌انداز تسلیم و یا تشدید وضعیت را پیش‌بینی کرده‌اند.

روزنامه آرمان به قلم یک دیپلمات سابق رژیم نوشته است: «در صورت حضور جو بایدن، (نظام) این‌بار از فرصت به‌وجود آمده استفاده کند و در برخی مواضع قابل تعدیل، نرمش‌هایی نشان دهد». و در ادامه نوشته است «بعد از پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری و قابل تمدید نبودن آن، ترامپ دلیلی نمی‌بیند خود را مشتاق به مذاکره با ایران نشان دهد. در آن صورت آنچه در بعد از ۲۰۲۰ روی می‌دهد قطعاً اعمال فشارهای بیشتر بدون توجه به موضوع مذاکره است».

جنگ گرگ‌ها در درون روزنامه‌های هر دو دو باند حاکم حول موضوعات مختلف دیده می‌شود.

همشهری نوشته است: «واقعیت این است که بی‌انسجامی و نابسامانی زیادی در مدیریت اجرایی کلان کشور به‌وجود آمده که برخی معتقدند ناشی از ناکارآمدی دولت دوم روحانی است. حال آن که مشخص نیست چه اندازه آنها ناشی از ناکارآمدی دولت دوم روحانی و چقدر آنها ناشی از سیاست‌های کلان نظام است.

تندروها مطمئن هستند که هر بلایی سر روحانی بیاورند روحانی سکوت و مماشات می‌کند. در حقیقت آنها یقین دارند روحانی هیچوقت نمی‌گوید که مشکلات و بدبختیهای مملکت از کجا ریشه می‌گیرد. تندروها از این بابت نگرانی ندارند که روحانی بیاید و با مردم صحبت بکند و بگوید باتلاقی که کشور در آن فرو رفته در نتیجه کدام سیاست‌هاست. وضعیت فعلی کشور تا چه اندازه محصول سیاست‌های نهاد انتخابی قوه مجریه است و چه قدر آن محصول سیاست‌ها و رویکرد نهادهای انتصابی نظام است. نهادهایی که هم فراقانونی عمل می‌کنند و هم پاسخگو نیستند و هم حدود اختیارات و مسئولیت‌های آنها مشخص نیست و عملاً هر کاری که بخواهند می‌توانند انجام دهند».

رسالت از باند مؤتلفه با تیتر سؤالی: مجلس روحانی را فرا می‌خواند؟ نوشته است: متقاضیان سؤال از روحانی بر آن هستند، خواسته‌شان عملیاتی شود.

جبار کوچکی‌نژاد گفت: «حدود ۲۰۰ نماینده طرح سؤال از رئیس‌جمهور را امضا کردند، اما این سؤال هنوز اعلام وصول نشده است. این جای سؤال دارد که چرا این مجلس طرح سؤال از رئیس‌جمهور را اعلام وصول نمی‌کند». محمدباقر قالیباف که اداره صحن علنی را برعهده داشت در پاسخ به این موضوع اعلام کرد: «هیئت رئیسه به آیین‌نامه عمل کرده است و سؤال از رئیس‌جمهور نیز دنبال خواهد شد».

در جنگ گرگها آفتاب یزد اعتراف کرده است: «این‌که اصلاح‌طلبان بدنه اجتماعی خود را از دست داده‌اند، این‌که دیگر رغبتی به جریان میانه‌رو در ایران نیست، واقعیت هایی است که قابل کتمان به‌نظر نمی‌رسد!

همانقدر که افول اصلاح‌طلبان یک واقعیت است، درک این‌که مردم به سمت اصول‌گرایان رفته‌اند اشتباهی محض است!».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e77f7b6f-f5e3-4169-a4fa-2b9f99b5d746"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات