728 x 90

گفتگو با احمد هوشی

کنتراست چهارم

کنتراست شماره ۴
کنتراست شماره ۴

شروع مبارزه سیاسی احمد هوشی

احمد هوشی هم‌اکنون از دست‌اندر کاران سیمای آزادی تلویزیون ملی ایران می‌باشد و در این گفتگو خاطراتی پر از تجربه‌ٔ مبارزاتی و تلخ و شیرین را برای شنوندگان بازگو می‌کند.

 

 

احمد هوشی صاحب سالن آرایش مشهور «کاج» در تبریز و از شروع‌کنندگان و جلوداران اعتصابات اصناف در بحبوحه‌ٔ انقلاب ضدسلطنتی در بهمن ۱۳۵۶ در این شهر بود. او در آن زمان دانشجو و همزمان عضو اتحادیه آریشگران بود. وی توضیح می‌دهد که چطور اعتصاب و اعتراض از دانشگاه به اصناف و کسبه کشیده شد. همبستگی بین کسبه، در شرایط سخت اقتصادی ناشی از اعتصاب به‌وجود آمد و منجر به استمرار و گسترش این اعتصابات علیه دیکتاتوری محمدرضا شاه پهلوی شد.

در خلال این گفتگو، احمد هوشی به آمال و آرزوهای خود در زمینه‌ٔ حرفه‌اش نیز اشاره می‌کند و از طرف دیگر این‌که چطور انگیزه‌های سیاسی در وی شکل گرفت و حرفه‌اش را نیز در همین راستا به کار گرفت.

 

دستگیری توسط پاسداران خمینی

در قسمت بعدی گفتگو، به‌علت و چگونگی دستگیری‌اش توسط پاسداران خمینی در سال ۶۰پرداخته می‌شود و خاطرات جالب و ویژه‌یی که احمد هوشی از زندان تبریز دارد. ویژه بودن از این نظر که به‌دلیل معروف بودن سالن «کاج» از یک‌سو و لونرفتن ارتباط تشکیلاتی او با سازمان مجاهدین خلق ایران از سوی دیگر، او توانست به‌عنوان آرایشگر در زندان کار کرده و پاسداران و وکیل بند را تخلیه‌ٔ اطلاعاتی کند. احمد هوشی از همین طریق، جزئیات واقعه‌ٔ شهادت حماسی مجاهد شهید اکبر چوپانی را از وکیل بند شنید و از طریق ارتباطاتی که داشت به دست تشکیلات سازمان مجاهدین خلق ایران در بیرون زندان رساند. شرح این حماسه در آن زمان، تبدیل به نقطه‌ٔ انگیزش مبارزاتی در سایر مجاهدین و مبارزین در زندانها و میدانهای رزم علیه دیکتاتوری ولایت فقیه شد.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1dade502-bc2a-4d8f-bb51-3aa5ae2a9b04"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات