جنبش مادران
موضوع گفتگو با صدیقه خدایی صفت از مسئولان سازمان مجاهدین خلق ایران درباره شکلگیری جنبش مادران. جنبشی تحت عنوان «جنبش مادران» که توسط مادران و خانوادهٔ شهدا و زندانیان سیاسی در دههٔ ۵۰شکل گرفت. این جنبش تأثیر زیادی در پیشرفت مبارزات ضدسلطنتی و انعکاس صدای سازمان مجاهدین خلق ایران که بیشتر اعضایشان در زندانهای محمدرضا شاه بودند داشت. صدیقه خدایی صفت تجارب و خاطرات خودش را در رابطه با جنبش مادران در این گفتگو بازگو میکند.
دیدار با محمد حنیفنژاد
برادران او مهدی و علی خدایی صفت از مجاهدین اسیر در زندانهای حکومت پهلوی بودند. او بهطور اتفاقی بنیانگذار سازمان مجاهدین خلق ایران، محمد حنیفنژاد را که برای نشستهای مخفی با برادر بزرگتر صدیقه خدایی صفت به خانهشان رفت و آمد داشت میبیند و تاثیرش را میگوید. اینکه چطور از صحبتهای برادر بزرگترش به سیاست علاقهمند میشود.
ارتباط با خانواده زندانیان سیاسی
صدیقه خدایی صفت تعریف میکند که چطور با دستگیری برادر بزرگترش مهدی خدایی صفت، یک شوک به خانوادهشان وارد شد. او در مراجعه به زندان با خیلی از خانوادههایی که وضعیت مشابهٔ داشتند آشنا شد. این خانوادهها همگی بستگانشان در جریان ضربهٔ ۱۳۵۰که ساواک به مجاهدین وارد کرد، دستگیر شده بودند. ضربهای که در آن تمامیت مرکزیت سازمان مجاهدین خلق ایران شامل بنیانگذاران و همچنین ۹۰درصد کلیه کادرهای سازمان دستگیر شده بودند. همین موضوع مبنای شکلگیری «جنبش مادران» شد.
به گفتهٔ صدیقه خدایی صفت، ملاقاتهای اول بیشتر احساسی و عاطفی بود ولی بهسرعت تبدیل به ملاقاتهایی حاوی رهنمودها و هماهنگیها برای ادامه مبارزه علیه دیکتاتوری پهلوی شد.
خاطرات او از فعالیتهایشان در آن دوران از جمله خارج کردن مخفیانهٔ دفاعیات مجاهدین محکوم به اعدام ناگفتههاییست از تاریخچه مبارزات مردم ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران. همچنین خاطراتی از ۳۰دی روز آزادی آخرین دسته از زندانیان سیاسی از زندانهای دیکتاتوری شاه توسط صدیقه خدایی صفت بازگو میشود.
نقش مادران و خانواده شهدا و زندانیان سیاسی
در پایان نقش مؤثری که مادران و خانوادههای شهدا و زندانیان سیاسی در زمان حال و در زمان دیکتاتوری مذهبی ولایت فقیه میتوانند داشته باشند مورد بحث قرار میگیرد.