دانش آموزان؛ نسل شورشی؛ دهه هشتادیها
این روزها شاهد اعتراضات دانشآموزان کلاس نهم و دوازدهم هستیم میخواهیم در بحث امروز بهعلت این مسأله بپردازیم و اینکه موضوع و سوابق امر چیست و چه پیامدهای برای رژیم در ایام انتخابات میتواند داشته باشد.
اگر امکان دارد موضوع و سوابق امر رو برامون توضیح بدین؟
در شروع سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ رژیم موفق شد که پول هنگفتی بابت ثبت نام بیش از ۱۵میلیون دانشآموزان مدارس از جیب خانوادههای آنها خارج کند. نظام بهدلیل مشکل کرونا؛ بلافاصله سیستم آموزشی آنلاین را مطرح کرد و از این بابت نیز پول کلانی بابت انواع الزامات کلاسهای آنلاین از والدین اخاذی شد.
در پایان سال تحصیلی؛ آن هم در اوج پیک چهارم کرونا مسئولان آموزش پرورش اعلام کردهاند که امتحانات نهم و دوازدهم باید حضوری برگزار شود.
این موضوع باعث اعتراض گسترده دو تا سه میلیون دانشآموز کلاس نهم و دوازدهم شده است و یک کمپین گسترده «نه به امتحان حضوری» راه اندازی شده و روزبهروز حمایت از این کمپین در حال افزایش است بهویژه اینکه خانوادههای دانشآموزان نیز بهدلیل سلامت فرزندانشان از آن پشتیبانی میکنند.
موضوع اعتراض دانشآموزان چیست؟
دانشآموزان میگویند ما تمام سال را بهصورت آنلاین (۱۰۰٪) آموزش دیدهایم چه اتفاقی افتاده است که وقتی نوبت به امتحان رسیده است باید حضوری شود؟
همچنین دانشآموزان و خانوادههای آنها میگویند «در حال حاضر در پیک چهارم کرونا به سر میبریم و حضور دانشآموزان در یک فضای بسته باعث افزایش مبتلایان به کرونا خواهد شد و سلامتی دانشآموزان و خانوادهشان را به خطر میاندازد»
و در همین رابطه گمانه زنیهایی وجود دارد دال بر اخاذی جدید از خانوادهها بابت امتحانات حضوری
ما بیش از ۱۵میلیون دانشآموز داریم که قریب به سه میلیون آنها الآن معترض هستند میخواستم مقداری راجع به ویژگیهای دانشآموزان ایران برامون توضیح بدین؟ یا ما بارها شاهد بودیم که رژیم از نسل دهه هشتادیها احساس خطر کرده می خواستم علت رو توضیح بدین
- دانش آموزان کشور بیش از ۱۵میلیون و دانشآموزان نهم و دوازدهم (دانش آموزان معترض) بین دو تا سه میلیون میباشند.
- دانش آموزان یک نسل شورشی هستند که رژیم بارها وحشت خود را آنها بهعنوان دهه هشتادی اعلام کرده است.
- دانش آموزان ایرانی بیش از سایر اقشار زیر ظلم و فشارهای اختناق قرار داشته و از سرکوب رژیم عاصیاند به همین دلیل از خصلت انفجاری بالقوه و شورشی برخوردار میباشند.
- این قشر بهدلیل «ظرف مدرسه» و پیوندهای مشترک صنفی و دردها و صورت مسأله مشترک از یک تشکل سراسری برخوردارند به عبارتی از قشرهایی هستند که توان اقدام سراسری و پشتیبانی از هم را دارند.
- این نسل در درگیری با رژیم چیزی برای از دست دادن ندارند و از سوی دیگر قید و بندهای زندگی از قبیل نانآوری و... به دست و پای آنها نپیچیده است؛ از همه مهمتر تحت تاثیر دود دمهای دستگاه سرکوب رژیم کمتر قرار دارند و دست رژیم نیز برای سرکوب و کشتار آنها نسبت به سایر اقشار بستهتر است. به همین علت در صورت درگیر شدن با رژیم شورشگرانی هستند که پیروزی میسازند.
- دانش آموزان ایرانی از سابق مبارزاتی بسیار غنی برخوردارند در زمان شاه در روز ۱۳آبان آبان در درگیری با شاه در جلوی دانشگاه تهران شهدای زیادی را تقدیم کردند و این روز به همین علت روز دانشآموز نامیده شد و در زمان خمینی نیز بخش عمده میلیشیای مجاهدین را دانشآموزان تشکیل میدادند و درصد بالایی از شهدای مقاومت در برابر این رژیم نیز متعلق به این قشر میباشد.
- تمامی خانوادهها از فرزندانشان پشتیبانی میکنند و در صورت درگیر شدن آنها به صحنه میآیند.
- این قشر تقریباً بهصورت ۱۰۰درصدی در فضای مجازی حضور فعال و مسلطی دارند.
- این قشر بهدلیل ویژگیهایی که گفته شد؛ مناسبترین نیروها برای شورش و قیام و جذب در کانونهای شورشی میباشند.
- بنابراین میتوان گفت که دانشآموزان فی نفسه از پتانسیل انفجاری برخوردار هستند و اگر این نسل به میدان بیاید؛ برنخواهد گشت و نیروی اصلی و شورشی؛ عمده قیامها خواهد بود.
شما گفتید که رژیم خیلی تلاش کرده که کادر مسایل دانشآموزان را صنفی نگهداره و نگذاره دانشآموزان وارد مسایل سیاسی بشوند آیا موفق بوده است؟
- بهدلیل وحشتی که رژیم از این نسل دارد؛ بسیار تلاش کرده است که آنها را با انواع توطئهها بهویژه در فضای مجازی از مسائل سیاسی دور کند
- ولی این مسأله عمق ندارد چرا که تمامی مردم ایران بهدلیل حاکمیت یک نظام آخوندی خواه و ناخواه تا مغز استخوان سیاسی و ضد رژیم میباشند. بهخصوص اینکه این قشر زیر فشار اختناق و افکار ارتجاعی و سرکوبگرانه این رژیم بوده است.
در این هفته اخیر دانش اموزان به صحنه آمده و دست به تظاهرات زدهاند میخواستم گزارشی از اقدامات دانش ا «وزان و سمت و سوی آنها به ما بدین؟
با اعلام امتحان حضوری توسط آموزش پرورش زمزمه اعتراض بلند شد
بلافاصله دانشآموزان کمپین نه به امتحان حضوری راه انداختند و بهصورت گسترده در فضای مجازی فعال شدند.
و بعد وقتی دیدن که رژیم توجهی نمیکنه به صحنه آمدند
روز چهارشنبه حداقل در ۱۳شهر تظاهرات داشتند که در برخی از شهرها کارشان به درگیری با نیروی انتظامی کشید.
این اعتراضات در حقیقت یک اعتراضات صنفی است چرا رژیم از گسترش این اعتراضات میترسه
در جامعه ایران هیچ اعتراض صنفی نداریم اگر هم با صنفی شروع بشه بهسرعت سیاسی می شه چون مشکلات صنفی جامعه ریشه در یک حاکمیت نظام اشغالگر دارد
تمام تجمعات اعتراضی کارگران یا روز گارگر دیدید که بهسرعت همه سیاسی با شعارهای تماماً علیه رژیم تبدیل شد.
بنابراین استمرار اعتراضات دانشآموزان سیاسی خواهد شد و این رژیم از همین وحشت دارد منتها در بنبست است اگر به خواست آنها تن بده خوب این قشر وارد فاز بعدی درخواستهایشان میکنه و اگر نده اعتراضات گسترش پیدا میکنه
بخصوص اینکه این قشر همه صاحب پدر و مادر خواهر و برادر یعنی همه آحاد جامعه را در بر میگیرده
آیا رژیم توان سرکوب این قشر را داره
رژیم دستش برای سرکوب این قشر بسیار بسته است اولاً حرفشون حق است ثانیا: یک قشر شورشی است و توضیح دادم که چیزی برای از دست دادن ندارن و بار فشار خانواده رویشان نیست و توان مقابله خواهند داشت ثالثا: تمامی دانش اموزان توسط چندین میلیون خانواده حمایت می شن / رابعاً
وظیفه دانش اموزان یا خانوادهها و سایر اقشار در این میان چیست
- قبل از همه این اعتراضات را باید بخشی از نبرد سرنگونی با این رژیم تلقی کنیم و هر اعتراض یک ضربه به درخت پوسیده این نظام تلقی می شه
- در شرایط کنونی که دانشآموزان به صحنه آمدهاند باید از آنها حمایت شده و آنها را تقویت کرد تا بتوانند حقوقشان را بگیرند.
- دانش آموزان باید اعتراضات خودشان را تا گرفتن حقشون ادامه بدن و دامنه فعالیت هایشون را گسترش بدن بهعنوان مثال تمام دانشآموزان با دست باز میتوانند فایلهای تصویری پر کرده و سایر دانشآموزان را به اعتراض دعوت کنند/ میتوانند در محیط مدرسه و اطراف آن دیوارنویسی و شعارنویسی داشته باشند خلاصه باید به رژیم از جهات مختلف تهاجم کنند
- خامنهای با کرونا و پیک چهارم می خواهد در خط کلان کشتار ادامه بدهد ولی دانش اموزان نیز میتوانند همین را بهعنوان اصلیترین سلاح علیه رژیم برگردانند
- دانش اموزان برای کسب تجربه بیشتر برای درافتادن با این رژیم خودشون را به کانونهای شورشی و مقاومت وصل کنند از تجارب و رهنمودهای آنها استفاده کنند.