دیدگاه مجاهدین خلق نسبت به واقعه عاشورا
در گفتگو با حسین میرداماد به دیدگاه مجاهدین به واقعهٔ عاشورا پرداختیم. در ابتدا تفاوت دیدگاه سنتی و دیدگاه ارتجاعی مورد بحث قرار میگیرد
حسین میرداماد خشت اول بحثش را با اشاره به جمعبندی مبارزات مردم ایران از قبل از مشروطه تا ۱۳۴۴که توسط محمد حنیفنژاد، بنیانگذار سازمان مجاهدین خلق ایران انجام شد میگذارد و اینکه چطور بنیانگذاران به این نتیجه رسیدند که یک نیروی انقلابی نمیتواند خودش را از فرهنگ مردم کشورش جدا کند. او در همین رابطه، حسین میرداماد مثالهای جالبی میزند.
حسین میرداماد ریشهٔ تاریخی گرایش و علاقهٔ مردم ایران به حضرت علی و خاندان پیامبر اسلام را توضیح میدهد و اینکه همین فرهنگ و ایستادگی امام حسین یکی از الگوهای مجاهدین شد تا از آن در مبارزه علیه محمدرضا شاه استفاده کنند.
سو استفاده خمینی از اسلام و امام حسین
حسین میرداماد رویکرد خمینی را مورد بحث قرار میدهد. او توضیح میدهد که چطور خمینی میخواست امام حسین و کل اسلام را در حیطهٔ خودش بیاورد و تحت نام «جمهوری اسلامی ایران» خودش را صاحب آنها بشناساند که مجاهدین خلق جلویش صف کشیدند.
در این گفتگو، حسین میرداماد جملات و سخنان زیبا و مؤثری از امام حسین را بازگو میکند که ارتباط جدی با شرایط فعلی مبارزه با رژیم ولایت فقیه دارد. روایات دروغ از اسلام و آداب و رسومی که اصلاً ربطی به امام حسین ندارد و آخوندها برای بازار گرمی جهت تثبیت حکومت خودشان تولید کردهاند مورد بحث قرار میگیرد.
پاسخ به ابهامات و برچسبهای زده شده به عاشورا
پاسخ به برخی ابهامات و همچنین برچسبهایی که حول موضوع عاشورا در افکار عمومی توسط برخی طیفها دامن زده میشود موضوع دیگریست که حسین میرداماد به آن میپردازد.
چطور میشود تشخیص داد که چه حرفی در رابطه با اسلام و مشخصاً واقعهٔ عاشورا درست یا غلط است؟ چرا مجاهدین خودشان مراسم عاشورا و سینهزنی برگزار میکنند؟ فلسفهٔ عزاداری عاشورا چیست؟ اینها سؤالاتیست که در ادامهٔ گفتگو با مهمان برنامه مطرح شد و جوابهای حسین میرداماد قابل توجه است.